Scandal la CEO. Directorul Ilie este acuzat că fuge de răspundere!

Scandal la CE Oltenia, directorul Ionel Ilie fiind acuzat că nu își asumă răspunderea ce vine odată cu funcția. Directorul Ionel Ilie refuză să semneze documentele companiei sau să discute o problemă din companie, care nu are legătură cu vânzarea de energie. Într-o şedinţă de Directorat s-a hotărât care sunt persoanele care reprezintă şi semnează contractele de achiziție, iar numele lui Ionel Ilie nu apare, deşi a fost prezent la şedinţă.

Ionel Ilie, directorul interimar al CE Oltenia, își face, în continuare, activitatea de la Vânzări de energie şi refuză să se ocupe de alte probleme din companie. Acest lucru a creat disensiuni între directori. Ei vor să semneze şi Ilie, dat fiind că este director. Blocajul de la Achiziții este atât de mare încât contractul pentru transportul angajaţilor de la Turceni a fost semnat după expirare, angajaţii fiind lăsaţi pe jos.
În şedinţa de Directorat din 24 iunie 2016 s-a decis ca Daniel Antonie să semneze contractele de achiziţie din minerit, iar în absenţa sa Laurenţiu Ciobotărică, directorul de la Divizia Financiară. De asemenea, s-a hotărât ca toate celelalte contracte de achiziţii să fie semnate de Ovidiu Bălăcescu, membru în Directorat, sau de Ciobotărică.
Ionel Ilie a fost numit, interimar, director al companiei fiind ales și președintele Directoratului.

I-au cerut să-l dea afară pe Ilie. Cine spune!
Directorul CE Oltenia Ionel Ilie era cunoscut la București, dar era un necunoscut pentru șeful lui de atunci, Laurențiu Ciurel! Fostul director al CE Oltenia a povestit la o emisiune la TV Sud că, în 2012, cineva de la Minister i-a cerut să dea afară cârtiţa, pe Ionel Ilie. Ciurel nu l-a dat afară, ci l-a făcut director. “În anul 2012 am fost chemat la minister, eram proaspăt numit director, de o săptămână, să-l dau afară. Mi s-a dat o bucățică de hârtie: domnule ai o cârtiţă în CEO care trebuie dată afară, ăsta să nu se mai apropie de porţile acestei unităţi. Habar nu aveam cine e Ilie, Medințu (n.r- Aurel Medinţu, fost director în CEO) îl cunoștea. A fost o lucrătură. El de fapt se opunea unor contracte dubioase cu niște firme și încurca. Și atunci am făcut funcţia asta de director și l-am făcut adjunctul lui Medințu și nu m-a dezamăgit”, a afirmat Ciurel.
Chiar dacă Ciurel și Ilie au avut și au o colaborare bună, fostul manager spune că CEO e o pălărie prea mare. ”Pe de altă parte, pălăria asta care e CEO la ora asta e mare”. De la plecarea lui din fruntea companiei, CE Oltenia a avut doi directori: Laurențiu Ciobotărică și Ionel Ilie, dar niciunul nu este bun, după indicatorii lui Ciurel. Despre Laurențiu Ciobotărică a declarat, la numirea în funcție, că nu va rezista torturii, iar despe Ilie că este fricos.

Vizualizări: 6,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: