Trei lideri propun organigramă ca la Hidroelectrica

Trei lideri de sindicate mici cer ministrului energiei, Victor Grigorescu, să organizeze Complexul Energetic Oltenia asemenea Hidroelectrica, companie recent ieşită din insolvenţă.
Ion Dumitru - Viitorul Nostru Oltenia, Nicu Bunoaica - Solidaritatea 2013 și Lulu Păuna - Sindicatul Lignitul Oltenia i-au scris ministrului Energiei o adresă în care îi solicită acestuia să stopeze actuala formă de organizare a CE Oltenia, respectiv a Diviziei Miniere în două sucursale, Jilț și Motru.
Cei trei vor o organigramă funcțională, dând exemplu compania care a stat ani de zile în insolvență, Hidroelectrica. “Un nivel de conducere poate să se inspire de la Hidroelectrica, unde acum sunt șase directori, neexistând nicio justificare economică pentru o atât de mare schemă de personal în domeniul conducerii”, scriu sindicaliştii coordonaţi de Constantin Crețan. Această societate a fost condusă ani de zile de administratorul judiciar Remus Borza, care a aplicat măsuri dure de restructurare a Hidroelectrica, ajungându-se după insolvență la o conducere cu șase persoane.
Totodată, cei trei lideri vorbesc în adresa lor și despre o imixtiune a noului președinte al Consiliului Județean, Cosmin Popescu, în treburile companiei la care a lucrat ani de zile. Aceștia susțin că Popescu s-a amestecat în problema achiziției de terenuri, probabil în zona Jilț, unde cariera este blocată, dar fără să dea mai multe amănunte.

Vizualizări: 3,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: