Acordarea cotei de cărbune, sub semnul întrebării. Motivul este incredibil!

Cota de cărbune, un drept pentru care angajaţii Complexului Energetic Oltenia au ieşit în stradă, nu va fi cordată anul acesta, judecând după felul în care merg lucrurile. Surprinzător, de această dată nici nu este vorba despre lipsa aprobării conducerii, ci de lipsa cărbunelui. Depozitele companiei sunt goale şi tocmai din acest motiv s-a trecut la program de şapte zile.

Cota de cărbune nu mai este un drept prevăzut în contractul colectiv de muncă, însă există înţelegeri între sindicate şi administraţie pentru acordarea a 10 tone pentru fiecare angajat. Însă marea problemă nu este lipsa aprobărilor de la şefii CEO, ci lipsa lignitului.
”S-a tot amânat problema cu cărbunele în natură pentru salariaţi. Nici nu s-a discutat în ultimele dăţi. Trebuia să ne întâlnim în ultima săptămâna din iunie, aşa scrisesem în procesul verbal, pentru a discuta despre biletele de tratament la Săcelu. Nici asta nu a avut loc. Sunt două probleme, una, cea financiară, şi alta legată de stoc. Cred că a doua este mai delicată. Și așa nu e cărbune, să mai dea 150.000 de tone la salariați...”, declară liderul Federației Naționale Mine Energie, Dan Pîrvulescu.
Anul trecut au fost ridicată o cantitate de circa 140.000 de tone de cărbune.

Vizualizări: 7,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: