Scandal la evacuarea dintr-o casă revendicată la Romaneşti

Mare tărăboi ieri după-amiază la o executare silită realizată de un executor judecătoresc în cartierul Romaneşti, acolo unde, de mai mulţi ani, o familie se judecă pentru o casă şi 2500 de mp cu un bărbat. Acesta a avut în cele din urmă câştig de cauză şi acum a dorit să devină proprietar, executorul care a venit să îndeplinească procedurile respective având nevoie de sprijinul forţelor de ordine. Noul proprietar este acuzat că ar fi un apropiat al lui Sile Cămătaru, în timp ce el spune despre cei pe care i-a dat afară din casă că sunt infractori condamnaţi cu suspendare.

Virgil Dobroiu este numele noului proprietar de la imobilul aflat la Romaneşti, la numărul 129. Casa a fost locuită până acum câţiva ani de Polina Tâlvescu, în ultima parte a vieţii bătrâna fiind îngrijită de Adela Grecu şi de Ştefan Spiridon, cei doi fiind soţi şi locuind în apropiere. Aceştia au avut la un moment dat încheiat un contract de vânzare cumpărare, cu clauză de întreţinere, îngrijind-o pe bătrână în speranţa că vor rămâne cu casa şi pământul, dar nu a fost să fie aşa. La începutul lui 2008, înainte să moară, cu câteva luni, bătrâna a cerut în instanţă anularea contractului, între timp producându-se decesul. Fiul său, de care nu a vrut să audă în timpul vieţii, a devenit moştenitor şi a dus procesul mai departe, obţinând câştig de cauză. Acesta nu a stat mult pe gânduri şi a vândut proprietatea lui Dobroiu, noul cumpărător fiind contactat anterior şi de către Adela Grecu şi Ştefan Spiridon pentru a a-i vinde acelaşi imobil.

Un cumpărător, doi vânzători şi nişte condamnări

Dobroiu a avut în trecut probleme cu legea, fiind implicat într-un dosar alături de Sile Cămătaru, dar, între timp, a făcut dreptul şi cunoaşte legislaţia foarte bine. În momentul în care a primit oferte de la doi vânzători pe acelaşi imobil şi-a dat seama că are o problemă. „Şi unii şi alţii îmi vindeau aceeaşi casă şi aşa au apărut primele semne de întrebare. Când m-am dus la cei care strigă acum la poartă am primit o ofertă de vreun miliard şi 800 de milioane de lei vechi. Mai încolo au scăzut preţul la 1,2 miliarde, pentru ca, în cele din urmă, să lase la 800 de milioane. Mi s-a părut ceva în neregulă şi am început să mă interesez. Am aflat cine este de fapt adevăratul proprietar, băiatul bătrânei, cu el am făcut actele şi consideră că nu am nicio treabă cu dumnealor, care, între timp, au luat de la cineva o arvună de o jumătate de miliard de lei vechi pentru a-i vinde acelaşi imobil. Normal că ei acum nu au de unde să dea banii înapoi şi, între timp, au mai fost condamnaţi pe penal şi la câte cinci luni cu suspendare, pentru înşelăciune”, spune noul proprietar.

Soţii cu care acesta este în conflict au fost daţi la o parte ieri din curtea casei de către jandarmi şi poliţişti. Adela Grecu a spus însă că povestea nu se termină aici pentru că pe rol ar mai fi alte procese. „Avem mai multe contestaţii şi procese deschise pe rol. Am cerut strămutarea la alte instanţe, nu mai vrem procese la Gorj că aici e corupţia mare. O să depun plângere împotriva executorului, a poliţiştilor şi a jandarmilor pentru că au comis un abuz. O să vin aici să-mi iau bunurile mele, pentru că eu am muncit pământul acesta şi am investit în casă. Nu o să las banii mei unui cămătar, că el asta este, că are şi condamnare. E dintr-ai lui Sile Cămătaru şi nu are frică de lege. Mă mir că poliţiştii văd că sunt preş în faţa lui”, a spus femeia revoltată că este ţinută în stradă, în timp ce noul proprietar parafa actele cu executorul judecătoresc.

Vizualizări: 1,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: