Scandal la Peștișani. Viceprimarul, acuzat că l-a luat de gât pe jurist

Un scandal monstru s-a iscat la Primăria Peștișani. Juristul Aurelian Groza spune că a fost agresat, în timp ce se afla la serviciu, de către viceprimarul Nicolae Nicolcioiu. Totul ar fi pornit de la nişte sporuri pe care salariaţii primăriei trebuie să le restituie. Vicele neagă acuzațiile, însă acest scandal s-a lăsat cu o plângere penală.

Aurelian Groza, jurist în cadrul Primăriei Peștișani, spune că joi, 6 iulie, în timp ce se afla la serviciu, a fost agresat de viceprimarul Nicolae Nicolcioiu. „Eram aici, în birou, și câștigasem un proces cu o persoană, tot un coleg, care, conform raportului Curții de Conturi, trebuia să dea niște bani înapoi. A venit la mine, să mă bată. M-a luat de gât, a închis ușa forțat. S-a băgat un coleg între mine și el. A zis: «Te omor!». Mi-a imputat treaba asta, să nu mă mai duc la procese, să nu mai fac... Dar acesta este rolul meu ca jurist, să reprezint primăria, instituția. Are și el sporuri, cam toți angajații, și nu vrea să le piardă. Unii am preferat să le dăm înapoi, fără să mai facem atac în instanță, unii nu. Am făcut și plângere la Parchetul Local Târgu Jiu, pentru ultraj și lovire”, a declarat juristul Aurelian Groza. Potrivit acestuia, mulți dintre salariații primăriei au încasat în perioada 2013-2015 o serie de sporuri precum cel de condiții vătămătoare sau de accesare fonduri europene.

„Nu l-am bruscat. Am ridicat puţin tonul”

Viceprimarul Nicolae Nicolcioiu neagă acuzațiile juristului Groza. „Asta-i bună, doar erau colegii acolo! Am ridicat puțin tonul, pentru că nu-și face treaba, dar nu l-am bruscat. Ce-i aia? Mă rog, are el ce are cu mine. Suntem animale sau ce suntem? Sunt și bătăuș eu?! El nu se prezenta la instanţă, erau discuții că primește o amendă de la instanță că nu s-a prezentat. I-am spus că nu trebuia să se prezinte, ci că trebuia să depună documentele la instanță. Tot încerca să mă lămurească. Nu-i nicio problemă dacă a depus plângere”, a precizat viceprimarul Nicolae Nicolcioiu.

Primarul Cosmin Pigui a anunţat că îi bagă pe cei doi în comisia de disciplină. „Am auzit și eu ceva. A fost un schimb de replici cu voce mai ridicată. Juristul mi-a făcut un referat. Comisia de disciplină din primărie va analiza și va constata ce s-a întâmplat în această discuție mai agitată. Juristul are la comisie vreo 3-4 situații, fiindcă nu își face treaba. (...) Am luat într-o lună și jumătate două amenzi, una de 350 lei și alta de 700 lei, pentru că nu se deranjează să meargă la procese”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

Primarul a mai declarat că sporurile pe care salariații primăriei trebuie să le dea înapoi depășesc 100.000 de lei. În timp ce unii salariați au pierdut procesul cu primăria, juristul Groza este singurul care a avut câștig de cauză în instanță, spune Pigui: „I-am dat în judecată. Juristul este singurul care a câștigat”.

Vizualizări: 4,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: