Tismana: Parc în fosta groapă de gunoi

Primăria Tismana va cheltui aproape două milioane de euro pentru realizarea unui parc și a unei grădini publice în zona care a funcționat ani buni drept groapă de gunoi. Banii provin din fonduri europene. Parcul va avea o suprafață de un hectar și jumătate, iar comercianții care vor să-și desfășoare activitatea în zonă vor putea închiria spații.

În prezent, în orașul Tismana nu există un astfel de parc ori loc de joacă. „Am semnat contractul de finanțare pe Programul Operațional Regional. Vom realiza un parc și o grădină publică pe o zonă afectată de lucrările de la microhidrocentrala de la Tismana. Acolo a fost o fabrică de betoane și alte clădiri. A fost o zonă care a fost utilizată mult timp ca o groapă de gunoi. Am reușit să accesăm 1,8 milioane de euro pentru amenajarea acestui parc și grădini pe o suprafață de 1,6 hectare”, a declarat primarul Marian Slivilescu.

În plus, odată cu această investiție, va fi înfrumuseţată zona din apropierea lacului de acumulare. Comercianții care vor vrea să investească pot închiria spații. „E vorba de realizarea mobilierului specific parcului pentru că noi nu avem locuri de joacă, avem echipamente de fitness, grupuri sanitare un pavilion în aer liber de peste 130 de metri pătrați, rețea electrică, plantarea de arbori, asfaltarea drumului de acces. Era o zonă care nu ne face cinste. Punem în valoare așa și lacul de acumulare din zonă. Vom închiria loturi pentru comercianții care vor să desfășoare acolo activități comerciale”, a mai explicat Slivilescu.

Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: