Scandal la școală. Primar: Unii dascăli predau și câte trei materii, iar alții vin beți la serviciu

Rezultatele rușinoase de la examenul de Bacalaureat încă mai au ecou la Turburea. Primarul este foc și pară pe profesorii de la liceu pe care îi acuză că nu-și fac treaba și nu știu să ceară decât bani. În plus, există dascăli care ar veni chiar amețiți de aburii lui Bachus la catedră, iar alții ar fi trebuit să fi ieșit la pensie de mult. Alții predau câte două sau trei materii.

Este scandal în toată regula între profesorii de la Liceul din Turburea și primar. Edilul Ion Bîrcă le reproșează cadrelor didactice că nu-și dau interesul să pregătească elevii și nici nu-i încurajează să rămână să studieze în comună. Drept dovadă, în acest an, niciun elev din Turburea nu a vrut să studieze la liceul din localitate. „Nu mai învățăm meserii, nu mai facem nimic. Decât Facebook și atât. Am făcut baze sportive, terenuri sintetice pentru școala asta și drept răsplată sunt terfelit peste tot. Profesorii sunt obligați să pregătească copiii ăștia pentru viitor. La liceu s-au înscris copii din alte localități. Încă o greșeală. Ești diriginte de clasa a opta și ai 28 de copii. Dintre ei, nu a rămas niciunul la noi, la Turburea. Au venit alții, din altă parte. Ai noștri au plecat la Turceni ori Filiași”, a declarat Bîrcă.

Directoarea, în pericol

Pentru a pune treaba pe roate, primarul este decis să facă schimbări drastice. Prima vizată este chiar directoarea Lucia Călinoiu. „Ei sunt supărați pe mine, dar eu trag un semnal de alarmă. Ei trebuie să se trezească. Nu știu decât să întindă mâna la salarii, nu și la muncă. Majoritatea profesorilor sunt la mare acum. Doar eu și directorul adjunct ne zbatem acum. Vrem să mai facem o grădiniță aici. Soluția este să punem un director bun și să facem ce trebuie aici. Atât știu profesorii acum. Să le dăm bani și atât! Nu demonstrează nimic pentru banii pe care îi primesc. Avem copii de nota zece, însă niciunul nu a mers la vreo olimpiadă ori vreun concurs pentru că nu se implică nimeni”, a mai declarat edilul.

Dascăl beat la catedră?

„Sunt de acord să li se dea salarii cât mai mari, dar să și demonstreze că muncesc pentru acești bani. Eu dau exemplu un învățător care muncește două ore pe zi și apoi pleacă cu nasul roșu de băutură de la școală. Mie îmi e rușine! Se întâmplă la școala din Poiana. Ție ca director nu ar trebui să-ți fie rușine să faci ordine la tine în școală. Mai este o învățătoare care trebuia să iasă la pensie de doi ani, însă nu este lăsată să-și mănânce pensioara. Ce le facem tinerilor care ies acum de pe băncile școlii? Unde îi trimite?”, s-a întrebat retoric primarul”

Gașca de la școala

Primarul susține că directoarea și-ar fi făcut „o gașcă” în școală. Profesorii, colegii ei, nu o dau în vileag pentru că ar fi primit ce au solicitat în schimbul tăcerii lor. „Și-au făcut o gașcă și își împart ore între ei. Secretara de la școală era bibliotecară și profesoară de psihologie, educatoarea este profesoară de desen și de muzică. S-a făcut o gașcă, dar nu am știut nimic pentru că sunt secretoși. Abia acum am aflat toate chestiile astea de la directorul adjunct”, a încheiat primarul Bîrcă.

Vizualizări: 4,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: