Scandal pe sediul PNL: Cârciumaru, comportament de chiabur!

Secretarul general al PNL Gorj, Octavian Lupulescu, a declarat că primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, i-a spus că semnează prelungirea contractului de închiriere a sediului vechiului PNL doar atunci când consilierii îşi vor cere scuze pentru acuzaţiile aduse municipalităţii. Lupulescu spune că Florin Cârciumaru a avut o atitudine de nabab, de chiabur.

PNL Gorj nu a reușit reînnoirea contractului de închiriere cu Primăria Târgu Jiu pentru sediul din str. Unirii. Secretarul general al PNL Gorj, Octavian Lupulescu, spune că primarul Florin Cârciumaru a pretins mai întâi scuze din partea consilierilor liberali care au făcut în presă dezvăluiri despre faptul că apa din cartierele Polata și Preajba nu este potabilă, ori legate de campusul școlar de la Bârsești, unde banii sunt cheltuiți aiurea. Lupulescu a catalogat comportamentul primarului drept al unui nabab sau chiabur. „M-am deplasat personal la domnul primar Cârciumaru într-o audienţă. Primarul având o atitudine de nabab, de chiabur, spunându-mi că nu semnează nici un fel de contract până nu ajung consilierii PNL să-şi ceară scuze că l-au deranjat sesizând anumite aspecte mizerabile pe care le face Primăria. Gen apă, gen complexul de la Bârşeşti. I-am spus că niciodată nu voi face o solicitare colegilor să-şi ceară scuze pentru ilegalităţi comise de oameni aflaţi în funcţii publice“, a declarat secretarul general.

Lupulescu a dat primăriei o săptămână să semneze contractul pentru sediul pentru care percep în continuare chirie. Contractul a expirat în aprilie 2014, însă liberalii au plătit chiria în continuare pentru că nu se aşteptau să fie daţi afară. Ultima factură la Edilitara este datată 29 iulie 2015. Problema este că sediul rămâne fără apă, energie şi alte utilităţi pentru că nu se pot reînnoi contractele cu furnizorii deoarece nu pot prezenta dovada de la primărie. „Dacă în termen de o săptămână cel mult nu ne semnează contractul suntem hotărâţi să acţionăm în instanţă“, spune Lupulescu.

Primăria confirmă că liberalii au plătit chirie

Primăria refuză să repartizeze sediul pe motiv că noul PNL, rezultat din fuziunea PNL-PDL, are deja un sediu, al fostului PDL, în timp ce alte formaţiuni politice cum ar fi PMP, ALDE, PSRO nu au primit sedii din lipsă de spații disponibile. Ori sediul fostului PDL este proprietate privată, pe care noul PNL îl consideră patrimoniu şi cere dreptul legal de a avea un spaţiu pus la dispoziţie de autorităţi în care să-şi desfăşoare activitatea. Primarul Cârciumaru nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă viceprimarul Aurel Popescu a declarat că liberalii au sediu, adică fostul sediu al PDL. „Edilitara este societatea care administrează sediile. Nu am informaţia aceasta, dacă au plătit sau nu“, a declarat viceprimarul Popescu. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, susţine că proprietarul e primăria şi tot instituţia este cea care poate dezlega misterul. Pe de altă parte el confirmă că liberalii au plătit chirie fără contract. „Proprietarul  spaţiului este primăria şi probabil primăria consideră că PNL a declarat iniţial sediul de pe Victoria, urmând ca acest sediu al PNL să fie liber şi redistribuit altui partid politic. Eventual, nu ştiu eu treaba asta. Eu în calitatea mea de administrator nu repartizez spaţii, luaţi date de la primărie. (...) Da, au două luni restanţă, sunt aproape cu chiria la zi. Nu ştiu că nici nu e repartizat, nici nu l-au predat“, a explicat directorul Zaharia.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: