Scandalul minorelor gravide face victime. Sancţiuni pentru angajaţii de la Protecţia Copilului

Mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au fost sancţionaţi disciplinar şi vor primi mai puţini bani la salariu. Ancheta internă a fost demarată după ce s-a aflat că trei minore, cu vârste până în 15 ani, au rămas însărcinate în timp ce erau în grija angajaţilor de la Protecţia Copilului. Una dintre copile a făcut şi avort. Numărul salariaţilor sancţionaţi ar putea creşte, întrucât ancheta a fost extinsă şi la funcţionarii publici, nu doar la cei contractuali. 

Ancheta internă dispusă de conducerea DGASPC Gorj, în urmă cu mai bine de o lună, s-a lăsat cu tăieri salariale. Cinci angajaţi vor primi, începând cu luna aprilie, salarii mai mici. Cel mai aspru sancţionat a fost Sorin Torop, care şi-a pierdut funcţia de conducere şi i s-a diminuat salariul cu 10%. Alţi patru angajaţi au fost sancţionaţi cu tăieri salariale de 5%: Paula Corina Daviţoiu, asistent social, sancţionată pentru trei luni; Janina Mihuţ, şef centru la Complexul de servicii Comunitare pentru copilul cu nevoi speciale Târgu Jiu, sancţionată pentru două luni; Mariana Gherghinescu Arjoca, medic centru, sancţionată pentru o lună, şi Valeria Iriza, şef centru la Complexul de Servicii Comunitare pentru copilul cu dificultăţi Târgu Jiu.

Anchetă extinsă

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, numărul celor sancţionaţi ar putea creşte, întrucât s-a dispus extinderea cercetărilor şi în cazul funcţionarilor publici. „În urma cercetării disciplinare, comisia a propus sancţiuni doar pentru personalul contractual. Printre abaterile disciplinare constatate s-au numărat: comunicarea defectuoasă cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi nerespectarea procedurii vizavi de managementul de caz. În procesul-verbal întocmit s-a propus extinderea cercetărilor disciplinare şi asupra unor funcţionari publici. În această situaţie, cercetarea disciplinară va fi făcută de către o altă comisie, comisie constituită pentru funcţionarii publici”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.    

INSTANŢĂ

Pe lângă sancţiunea de 10% din salariu, Sorin Torop, cel care a coordonat activitatea Complexului de Servicii Comunitare, şi-a pierdut şi funcţia de conducere. Acesta a contestat demiterea în instanţă. Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că încă n-au primit citaţia pentru proces.  

Vizualizări: 3,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: