Scandalul USMO degenerează: „Iovan a fost pus să critice“

Atac virulent al sindicalistului Dan Pîrvulescu la adresa lui Eugen Iovan, lider la Energia Turceni. Ultimul susţine că ar vrea o parte din patrimoniul Uniunii Sindicale Miniere Oltenia (USMO) pentru a contribuit şi el. Pîrvulescu, preşedinte la USMO şi Federaţia Naţională Mine Energie, îi răspunde că atunci când a plecat de la FNME la Federaţia Univers a plecat şi din uniune. Totodată, se întreabă cum a reuşit să aibă cheltuieli de 600 de mii de lei la sindicatul Turceni, în condiţiile în care nu a făcut nimic pentru oameni.

Scandalul pornit după alegerile de la USMO şi luarea deciziei de dizolvare degenerează. Liderul de la Turceni, Eugen Iovan, a declarat că trebuia să fie şi el invitat la conferinţa USMO pentru că este membru. „În calitate de ce să îl invit pe Iovan? În calitate de om care nu ştie să citească? Pentru că dacă ar şti să citească ar fi, poate, curios să vadă statutul USMO unde scrie clar faptul că sindicatele din FNME se pot organiza în teritoriu sub formă de uniune. Iar primul articol spune că sindicatele componente USMO se grupează în USMO pe acest considerent, apartenenţă zonă. E greu să mai şi citeşti din când în când“, a răspuns Pîrvulescu.

„Pe ce a cheltuit Iovan 680 de mii de lei“?

În privinţa afirmaţiei lui Iovan că vrea o parte din patrimoniu pentru că a contribuit şi el, Pîrvulescu spune că la USMO e mizilic pe lângă ce are Iovan. În plus, a spus că acesta a cheltuit fondurile sindicatului, dar fără să ofere ceva membrilor. „Ce să vizeze domnule, că la ce patrimoniu are şi a avut Iovan credeţi că îl interesează mizilicul de la USMO? Uitaţi-vă pe bilanţul contabil să vedeţi cât a cheltuit fără să facă nimic pentru oamenii de acolo. Din cunoştinţele mele, nu au dat nici cadouri de sfârşitul de an, nici ajutoare, nici ziua meseriei. Întrebarea e pe ce a cheltuit 680 de mii de lei“. Potrivit Ministerului Finanţelor, sindicatul Energia Turceni, condus de Eugen Iovan, a avut venituri de 506.479 şi cheltuieli de 675.131, înregistrând o pierdere de 168.652.

Pîrvulescu a mai spus că Iovan a fost pus să critice situaţia USMO. „Iovan a fost pus pe cineva să comenteze, că nu-l duce mintea. Să continuăm cu starea asta de incertitudine prin organizaţiile sindicale“. Primul care a criticat a fost Constantin Mitrescu, însă Pîrvulescu spune că acesta are alte interese, dat fiind că liderii de la sindicatul său au votat, iar Mitrescu nu.  

Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: