Un sindicalist cere demiterea directorului Diviziei Miniere. Motivul!

Liderul unui sindicat de la Cariera Lupoaia i-a cerut ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să-l demită pe șeful Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie. Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, spune că Antonie trebuie să fie schimbat pentru că pune în pericol viața minerilor.    

Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că șeful Diviziei Miniere trebuie să plece de urgență din cadrul CE Oltenia și a explicat că din cauza sa se întâmplă frecvent accidente de muncă. "Am făcut o adresă către ministrul Energiei, referitor la domnul Antonie, să-l demită. Nu-l mai vreau, vreau să dispară din viața noastră. Se ocupă de altceva, de "dogericuri" (n.red Dogerik Trans SRL, o firmă pe care ar controla-o). I-am cerut în nenumărate rânduri să redistribuie personalul în cariere. S-au întâmplat accidente de muncă care nu s-au declarat, mai ales la Lupoaia. Un băiat a fost prins la bandă. I-am cerut redistribuirea personalului. Adică manipulanți, lăcătuși mecanici, ce este nevoie. Domnul Antonie se ocupă de Ilie Petrescu să-l pună în funcții", a declarat Nicu Bunoaica președintele Sindicatului Solidaritatea 2013. Ilie Petrescu a fost angajat la Cariera Lupoaia, după ce a băgat UEF Motru în faliment.

Bunoaica spune că a și identificat câteva persoane care ar putea să fie relocate de la o carieră la alta astfel încât să existe personalul necesar pentru activitățile din unitatea minieră dar că nu este băgat în seamă de șeful Diviziei Miniere. "Am șase oameni de la Husnicioara pentru care a semnat directorul de acolo și directorul de la Lupoaia pentru a veni, unii fiind cazuri sociale, cu mulți copii minor, sunt din zonă, economie la transport. Se încadrau în ce voia Complexul Energetic Oltenia și domnul Antonie nu a dat drumul niciunuia", a mai spus sindicalistul de la cariera Lupoaia.      

Vizualizări: 5,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: