Scandaluri cu repetiție la școală. Primar: E ca la un ospiciu de nebuni!

Profesoara din Bengești-Ciocadia, județul Gorj, care are la activ deja două dosare pentru purtare abuzivă, riscă să fie suspendată și chiar dată afară din învățământ. Părinții refuză să își mai lase copiii la orele ei, iar superiorii dascălului vor să o ducă în fața unei comisii medicale care s-o examineze amănunțit și să stabilească exact dacă mai poate rămâne la catedră.

Au fost țipete ore în șir, joi dimineața, la școala din Bengești-Ciocadia. Părinții au venit revoltați la școală pentru că profesoara le-ar fi terorizat copiii, iar acum aceștia refuză să mai vină la cursuri. „Copilul meu nu mai vine. Plânge și spune că nu mai vrea la școală din cauza doamnei. E în clasa a VIII-a. Mâine, poimâine, are simulări, examene. Ce face? Le pică?”, s-a întrebat un părinte.

„Nu mi se pare normal ce se întâmplă în această școală! La orele de română, se cântă, doamna le aduce reviste deocheate, urlă la copii, îi lovește. Pe fiul meu, ieri (n.r. miercuri) l-a împins pe hol. Nu e posibil așa ceva! Ce învață acești copii? Nu au făcut o oră de română. Eu nu îi mai aduc la școală cu această doamnă la catedră”, a spus o altă femeie din localitate.

În fața revoltei părinților, profesoara i-a reclamat directorului școlii că s-ar afla în spatele protestului părinților. Ea a fost examinată din punct de vedere psihologic, testul nu a fost validat așa că medicul a recomandat o verificare neuropsihică și reluarea testării psihologice, lucru care nu s-a mai întâmplat. „Domnul director a instigat la violență, aduce părinții aici. Eu am contestat avizul eliberat de doamna psiholog. Am aviz psihologic de la un medic din Spitalul 700. Copiii sunt neascultori, se urcă pe scaune, nu le face nimeni nimic”, a spus profesoara Iulia Rădulescu.

La școală, a fost chemat și primarul localității. Victor Geogia este și el îngrozit de situația de la școală: “Avem o situație foarte gravă la nivelul comunei Bengești. Doamna profesoară a venit de vreo trei ani în Bengești. Are probleme de sănătate. Are un control acum, ultima dată nu a mai făcut acest examen psihologic pe care trebuie să îl facă profesorii deși conducerea școlii a anunțat-o, ea nu a depus niciun document”.

Primarul a explicat că atmosfera nu a fost deloc una demnă de o instituție de învățământ, unde copiii trebuie să învețe carte, iar tot procesul educațional să fie unul civilizat. „Părinții sunt foarte revoltați pentru că ea nu a făcut până acum nicio oră de română. Eu merg prin școlile din comună. când ajung aici, parcă este un ospiciu de nebuni. Numai gălăgie, țipete, copiii țipă, profesoara țipă. Ministerul Sănătății, Inspectoratul Școlar ar trebui să facă un control mult mai amplu atunci când numesc pe posturi profesori. Este o materie la care se va da examen și ei nu au făcut ore până acum. Mă tem că nu va lua examenul niciunul”, a mai declarat primarul Giogea.

Dascălul riscă să fie suspendat de la catedră

Joi dimineață, Poliția a fost chemată, din nou, la școală. Dascălul ar fi pălmuit un elev și s-a ales cu un nou dosar penal. Al doilea, tot pentru purtare abuzivă în câteva luni. Școala are în plan să o suspende pentru o perioadă de la catedră.

“Din păcate, doamna profesor își continuă, din păcate, starea ei deosebită. Se manifestă violent în relația cu copiii, nu parcurge materia, părinții se plâng, copiii s-au speriat de ea, are și un proces penal pentru lovire, pentru că a lovit un elev la școală. Din punctul nostru de vedere, nu este aptă absolut deloc să stea la catedră. Testul psihologic a fost invalidat. I s-a recomandat să facă o verificare neuropsihică de profunzime, a refuzat și a venit la școală cu un certificat de la un medic specializat în nefrologie. Trebuie să o suspendăm în Consiliul de Administrație. Va fi pus în discuție comportamentul doamnei profesoare, o vom suspenda și o vom trimite către Direcția de Sănătate Publică, unde va merge în fața unei comisii medicale formată din trei-cinci medici și vor hotărî dacă această doamnă întrunește condițiile de sănătate pentru a rămâne în învățământ”, a spus Ionel Oană, directorul școlii din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 2,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: