Politică liberală la Rovinari: Mai bine să piardă oraşul, decât să câştige consultantul

PNL Gorj explică într-o replică trimisă redacţiei „Pandurul” de ce consilierii locali din Rovinari au votat împotriva unor proiecte prin care ar fi putut fi atrase finanţări de 1,6 milioane de euro. Liberalilor li se pare mare suma de 90.000 de lei cu care este plătit consultantul, deşi aceasta este eligibilă în cadrul proiectului, nefiind plătită din bugetul local. Primarul Filip a explicat că suma va fi de zece ori mai mică, dacă proiectul nu va fi acceptat la finanţare.

Consilierii locali au fost chemaţi duminică şi luni pentru a vota hotărârile necesare depunerii, pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, a unui proiect de înfiinţare a unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice în oraşul Rovinari, în valoare de 950.000 de euro, precum şi a unui proiect intitulat „Bunicii comunităţii”, în valoare de 650.000 euro, pe Programul Operaţional Capital Uman. Contribuţia de la bugetul local este de doar 2%.

„Din păcate, consilierii PNL au boicotat şi accesarea acestor două finanţări, în sumă totală de 1,6 milioane euro”, susţinea duminică primarul Robert Filip. Liberalii spun că nu este vorba de un boicot, câtă vreme au fost la şedinţă, ci doar de un vot împotrivă legat de faptul că suma prevăzută pentru consultant li se pare prea mare. „Consilierii PNL nu au boicotat şedinţa de îndată! Prin «boicot» se înţelege neprezentarea aleşilor locali la şedinţa convocată, ori consilierii PNL au participat la şedinţa de îndată convocată ieri (n.r. - duminică), doar că au votat împotriva intenţiei de a se acorda 90.000 de lei, nu 9.000 lei aşa cum susţine primarul Filip, unei firme de consultanţă“, arată PNL Gorj.

Primarul Filip nu a spus că suma pentru consultanţă este de 9.000 de lei, aşa cum au înţeles liberalii, ci că în caz de neacceptare la finanţare a proiectului, consultantul va primi doar 10% din sumă, adică cei 9.000 de lei.

Proiectul „Bunicii comunităţii” constă în amenajarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, într-o fostă centrală termică de pe Aleea Castanilor, neutilizată de zeci de ani şi extrem de degradată (foto). „Atitudinea consilierilor PNL este de neînţeles, dacă ţinem cont de faptul că această cheltuială cu firma de consultanţă este eligibilă şi urmează a fi decontată integral, în cadrul proiectului”, a explicat primarul Filip.

Întrucât cele două proiecte sunt complementare, prin neîndeplinirea condiţiilor de depunere a unuia dintre ele, oraşul Rovinari pierde ambele finanţări.

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: