Rotaru, destituit de Consiliul Local. Reacţie!

Consiliul Local Târgu Jiu a decis, luni, destituirea din funcţie a şefului Direcţiei de Patrimoniu, Marian Rotaru. Proiectul iniţiat de consilierul local liberal Eduard Berca a fost adoptat cu votul a 11 aleşi locali. Chiar şi aşa, Rotaru rămâne în funcţie. Secretarul Grigore Jianu nu a semnat, motivând că nu este atributul Consiliului Local să ia o astfel de decizie. Hotărârea va ajunge la Instituția Prefectului Gorj, care se va pronunța pe legalitate. Rotaru spune însă că este o hotărâre ilegală.

Proiectul a fost aprobat prin vot secret. Jurista Alina Piţu le-a cerut consilierilor locali să-şi treacă numele pe buletinele de vot, însă aceştia au refuzat, explicând că într-o astfel de situaţie nu ar mai fi vorba de vot secret. În urma numărării voturilor a reieşit că 11 consilieri au votat pentru destituire, 6 „împotrivă”, iar trei au fost voturi nule. Secretarul Grigore Jianu le-a transmis consilierilor de la bun început că nu va semna hotărârea. „Conform articolului 45, aliniatul 5 din Legea 215/2001, votul dat în această situaţie trebuie să fie vot secret. Am pregătit buletinele (...) Personal, în situaţia în care va fi un vot favorabil, eu nu voi semna hotărârea. E vădit nelegală din start”, a spus Grigore Jianu, secretarul municipiului.

Primarul Marcel Romanescu spune că aşteaptă să se pronunţe Prefectura Gorj în ceea ce priveşte legalitatea hotărârii adoptate de Consiliul Local. „Ţin cont de această hotărâre de Consiliu Local, cel puţin din punct de vedere moral. Legal, mă voi adresa marţi Instituţiei Prefectului şi voi solicita domnului prefect să-mi dea un răspuns în privinţa legalităţii acestui proiect de hotărâre cât mai rapid posibil. Sper că voi primi acest răspuns de la domnul prefect într-un termen foarte scurt, dar, cel puţin din punct de vedere moral, trebuie să ţin cont de aceste aspecte semnalate de consilierii locali”, a declarat Marcel Romanescu.

Cel care poate să ia măsuri faţă de directorul Direcţiei de Patrimoniu este primarul. Edilul spune că este în desfăşurare o anchetă a unei comisii care analizează dacă Rotaru a adus prejudicii de imagine instituţiei. Romanescu spune că va avea o soluţie până la sfârşitul acestui an. „Până nu se termină analiza comisiei şi nu mi se aduce o soluţie pe care să o pot pune în aplicare, nu pot să iau altă decizie. Aveam posibilitatea să dau mustrare scrisă, aşa cum este prevăzut în lege, însă consider că fapta produsă nu se încadrează în limitele acestei sancţiuni”, a explicat edilul.

„Consiliul Local nu poate să mă demită”

Marian Rotaru este directorul care a apărut într-o fotografie, la birou, în timp ce o angajată îi făcea pedichiura. În ziua în care Consiliul Local a votat destituirea sa din funcţie, şeful Direcţiei de Patrimoniu se afla în concediu. „Nu vorbesc nimic până marţi, când revin. Domnul primar mi-a făcut rechemare din concediu, aveam concediu săptămâna aceasta, vedem ce zice marţi. Mă duc de dimineaţă la dânsul. Am fost primar 12 ani, nu se poate să mă demită Consiliul Local. Dacă dânşii asta au hotărât, asta este. Vedem. Să văd hotărârea cum este făcută”, a comentat Marian Rotaru.

Vizualizări: 2,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: