Schimbarea are 31 de ani

Mare vânzoleală ieri prin Complexul Energetic Oltenia şi pe forumul de la Pandurul, la ştirea că o tânără de 31 de ani ar urma să preia direcţia Resurse Umane din companie. Sigur, din start are câteva handicapuri grave: e femeie, e tânără, e şcolită şi mai e şi prezentabilă pe deasupra. Motive suficiente să fie etichetată drept „piţi”, care ar fi promovat pe nu ştiu ce criterii. În fine, mârlănii cât cuprinde.

Dacă Petra Patricia Pătraşcu va fi numită director de Resurse Umane la CE Oltenia, trebuie să aibă stomac, cum ar zice Băsescu. Pentru că intră într-o companie cu peste două mii de TESA, cu zeci de clanuri, cu alte sute sau mii de muncitori protejaţi de şefi, pentru a presta pe moşiile private ale acestora. Aproape că nu există directoraş sau lider sindical în CE Oltenia care să nu-şi fi angajat de-a lungul anilor o nevastă, un frate, un văr, o cumnată şi aşa mai departe. Pe posturi bine plătite şi cu muncă mai deloc. Fiecare decizie corectă îi va atrage tinerei duşmani. O fi pregătită pentru asta? Până la urmă, nici lui Ciobotărică nu i se dădeau mari şanse. Fostul director Ciurel a spus la televizor că Ciobotărică nu va rezista torturii. Iată că rezistă.

Nu mai puţin adevărat este că directorul Ciobotărică trebuie să explice fiecare decizie de a aduce oameni din afara companiei, mai ales că urmează un program de restructurare, cel mai probabil cu concedieri colective. Comunicarea încă lasă de dorit în CE Oltenia. Pe de altă parte, este logic că oameni din afară pot respecta mai bine criteriile de concediere, de exemplu. Pentru că, până acum, mai întâi se făceau listele, apoi fiecare potenţial candidat la concediere alerga să găsească o pilă, de cele mai multe ori politică, pentru a fi scos de pe listă. Şi intra în locul lui unul mai fără noroc în viaţă. Ei bine, în Complexul Energetic Oltenia lucrurile trebuie să se schimbe şi, cine ştie, poate că schimbarea trebuie să aibă 31 de ani.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: