Schimbări la Liga 2, pot promova patru echipe

Federaţia Română de Fotbal a decis că se schimbă modul de promovare din Liga 2, însă din sezonul următor. În şedinţa de joi a Comitetului Executiv s-au adoptat modificări atât în privința retrogradării din Liga 1, cât și a promovării din Liga 2 la finalul următoarelor sezoane.

Dacă în sezonul actual al Ligii 1 promovează UTA Arad și Campionii FC Argeș, iar CS Mioveni urmează să joace baraj cu ultima clasată din play-out-ul Ligii 1, Chindia Târgoviște, fără ca altă echipă să retrogradeze, pentru edițiile 2020/2021 și 2021/2022 se modifică modul de promovare, urmând a se introduce unul apropiat de cum și-ar fi dorit Rapid și Petrolul încă din această vară.

Astfel, vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 din Liga 2, urmând ca echipele clasate pe locul al 3-lea și al 4-lea să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu echipele clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1. Echipele de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Liga 1 vor retrograda direct. În această situaţie pot promova chiar şi patru echipe din Liga 2, situaţie care ar avantaja echipele de tradiţie care joacă acum în Liga 2. Rapid, Petrolul sau Pandurii ar putea ajunge mult mai rapid în prima ligă dacă se vor afla în lupta pentru promovare.

Astfel, având în vedere implementarea noului sistem competițional pentru Liga 1, barajul de menținere/promovare în Liga 1 se va desfășura între echipa clasată pe locul 8 în play-out Ligii 1, adică Chindia Târgoviște, și echipa clasată pe locul 3 în play-off-ul Liga 2, adică CS Mioveni. În urma tragerii la sorți care a avut loc miercuri, 5 august, reprezentanta Ligii 1, Chindia Târgoviște, va găzdui manșa tur a barajului, în data de 9 august. Returul va avea loc trei zile mai târziu, la Mioveni, pe 12 august.

Vizualizări: 432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: