Dinamo nu mai joacă cu Pandurii, Liga 1 trece la 16 echipe

Dinamo a fost salvată de la retrogradare de FRF şi nu va mai juca sezonul viitor cu Pandurii în Liga 2. Ultima clasată din Liga 1, Chindia Târgoviște, va juca barajul de menținere/promovare cu CS Mioveni.

Federația Română de Fotbal a aprobat joi, 6 august 2020, în ședință de Comitet de Urgență, modificarea sistemului competițional la Liga 1 începând din sezonul viitor, 2020-2021. Prima ligă trece de la 14 la 16 echipe fără ca nicio echipă să retrogradeze în acest sezon afectat de pandemia de COVID-19 și care nu a putut fi încheiat la timp, pe teren.

Modificarea a fost făcută în primul rând pentru a o scăpa pe Dinamo de retrogradare, echipă care mai avea de jucat cinci restanțe. Ultima clasată din Liga 1, Chindia Târgoviște, singura formație retrogradată matematic, urmează să joace barajul de menținere/promovare în prima ligă cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul Ligii 2.

Un număr de 13 cluburi dintr-un total de 14 au fost de acord cu modificarea Ligii 1 de la un sistem cu 14 echipe la unul cu 16 din următoarea ediție de campionat, iar FRF a aprobat astfel această schimbare cu care au fost de acord și LPF și deținătorii de drepturi TV.

Au fost aprobate, astfel ”înghețarea” play-off-ului, respectiv play-out-ului Ligii 1 cu clasamentele actuale, cât și trecerea la noul sistem al primei ligi, cu un play-off asemănător cu cel care a fost până acum și un play-out modificat.

Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regulat, sistemul conține și o a doua etapă. Primele șase clasate vor merge într-un play-off în care vor juca tur-retur, ca și până acum, iar următoarele zece echipe din clasament vor evolua într-un play-out în care nu vor mai fi meciuri tur-retur, ci doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în play-off-ul de la Liga 2, anunță FRF.

Echipele situate pe locurile 7 – 11 după sezonul regulat vor juca cinci din cele nouă meciuri pe teren propriu în play-out, restul, 12-16, vor desfășura doar patru acasă. Stabilirea programului se va face pe baza tabelei Berger de 10 echipe. În play-off, respectiv în play-out se va intra cu jumătate din punctele deținute la finalul sezonului regulat.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: