Elevii gorjeni, olimpici naţionali la baschet

Echipa de baschet masculin a Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu s-a întors victorioasă de la Sibiu. Elevii au participat la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar ediţia 2012-2013, unde au câştigat finala etapei naţionale la baschet masculin. Copiii au fost premiaţi cu trofee şi în bani.

La Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar au intrat în competiţie opt echipe de baschetbalişti din toate regiunile ţării. Oltenia a fost reprezentată de o echipă de baschet masculin de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu care a reuşit să învingă celelalte echipe, câştigând olimpiada. Este vorba elevi ai claselor V-VIII. În finalul etapei naţionale, elevii gorjeni au învins detaşat elevii unei şcoli gimnaziale din Galaţi. „În weekend-ul trecut au fost la Sibiu la olimpiada naţională de baschet băieţi şi au ieşit pe primul loc copiii de la Constantin Săvoiu, locul I pe ţară. Au fost în grupă cu Arad, Târgu Mureş, Sibiu, care erau semifinalistele pe regiuni. Profesorul Cosmin Călugăru a fost cu ei, i-a antrenat. În acest lot au fost 12 elevi”, a declarat Ion Işfan, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Fiecare elev din lotul de baschet masculin al Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu a primit o diplomă, o cupă şi bani. A fost acordată suma de cinci milioane lei vechi pentru întreaga echipă.    

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: