Schintee și Glomnicu, excluși din UNPR. Reacția lui Davițoiu!

Instituția Prefectului are în analiză o solicitare semnată de Sorin Lăcătușu în calitate de președinte al UNPR Gorj, cu privire la încetarea mandatelor a doi consilieri locali. Este vorba despre Alexandru Glomnicu de la Motru și Ilie Schintee de la Văgiulești. Președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a spus că UNPR nu poate cere încetarea mandatelor, din simplul motiv că nu mai există.

Sorin Lăcătușu, președintele UNPR Gorj, spune că a cerut încetarea mandatelor a doi consilieri, pentru că aceștia se consideră membri ai Partidului Mișcarea Populară. „Este vorba de Glomnicu de la Motru și Schintee de la Văgiulești. Dânșii se consideră de la PMP. Uniunea Națională pentru Progresul României este partid de sine stătător, fuziunea cu PMP nu a fost dusă la capăt. Cei doi au fost excluși din partid de comitetul național care s-a ținut la Borșa”, susține Lăcătușu.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Nicolae Davițoiu, spune cu totul altceva. UNPR nu mai există, după decizia definitivă a Curții de Apel București din 28 septembrie 2017. „Respinge ca nefondat apelul reclamantei UNPR prin preşedinte Vasiliev Marian. Definitivă”, este decizia invocată de Davițoiu. „Eu l-am informat pe domnul prefect, o să fac și adresă scrisă. Aceștia sunt consilierii PMP, pentru că UNPR nu mai există”, a spus Davițoiu.

Documentațiile privind retragerea sprijinului politic pentru cei doi aleşi locali din comuna Văgiuleşti şi municipiul Motru sunt în analiză la compartimentul de specialitate al prefecturii.

Lăcătușu susține că UNPR are în Gorj 42 de consilieri locali, trei viceprimari și un primar. Davițoiu consideră că aceștia sunt la PMP, dar spune că nu ia în calcul excluderea nimănui.

Vizualizări: 2,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: