Școala din Bengești scapă de închidere. Plângere penală pentru șefa ISJ Gorj

Școala din comuna gorjeană Bengești Ciocadia, propusă inițial pentru închidere, nu mai este în curs de desființare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, a spus că ieri au fost depuse mai multe cereri pentru înscrierea unor copii, astfel că nu se mai pune deocamdată problema închiderii.

"Școala nu a fost desființată, a fost o propunere din cauza numărului mic de elevi înscriși. La învățământul preșcolar erau trei elevi înscriși și nu putea să funcționeze o școală sub limita minimă de elevi. La momentul la care vorbim, avem un număr de 13 cereri pentru învățământul preșcolar, deci în total avem 16 copii și asta înseamnă că unitatea școlară nu mai este în curs de desființare acum", a explicat Dana Constantinescu la Radio Infinit.

Reprezentanta ISJ Gorj a menționat însă că vor fi făcute controale, pentru a se vedea dacă este vorba de copii care merg la școală. "Cererile respective au fost înregistrate ieri la Inspectoratul Școlar. În cursul anului școlar, în momentul în care se vor face controale de către inspectorat, dacă numărul copiilor din clasă nu va corespunde cu cel de pe hârtie, școala va fi propusă din nou pentru desființare", a precizat Constantinescu.

Școala pusă în discuție este cea de la Bengeștii de Jos, spre supărarea primarului Victor Geogia. Acesta susține în continuare că Inspectoratul Școlar își bate joc de copii, că mobilierul a fost deja luat din școală. "De ce l-au luat nu știu nici la ora actuală. Nu mi-a dat nimeni nicio explicație, au luat mobilierul și a rămas școala vraiște", a spus primarul la Radio Infinit. Dana Constantinescu a spus că nu știe ce s-a întâmplat cu mobilierul. Copiii de grădiniță vor fi mutați de părinți la Albeni, susține primarul, căruia i se pare în neregulă ca elevi atât de mici să facă naveta.

Geogia spune că va face plângere penală celor care au dispus luarea mobilierului din școală, mobilier plătit de primărie. (M.M.)

Vizualizări: 1,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: