Şcoala din Moi se redeschide elevilor

Elevii de la şcoala generală din Bâlteni se pot întoarce de azi la cursuri fără probleme. Primarul comunei, Vasile Vlăduleanu, afirmă că a reparat toate sobele care la sfârşitul săptămânii trecute au creat probleme de sănătate pentru câţiva copii. Trei băieţi şi o fată au ajuns atunci la spital, dascălii lor susţinând că li s-ar fi făcut rău de la orice altceva, numai de la gaze nu.

Edilul din Bâlteni declară că atât coşurile, cât şi găurile dintre plăcile de teracotă, au fost reparate, Vlăduleanu dând asigurări că procesul educaţional se poate desfăşura fără probleme. „Am trimis meseriaşi acolo la şcoală şi au lucrat şi sâmbătă şi duminică. Am făcut adresă la cei de la Distrigaz să vină să ne deschidă gazele şi să reia furnizările şi nu cred că vom mai avea probleme. Oricum anul acesta băgam şcoala într-un program de modernizare. Oamenii ştiu foarte bine că până să vin eu la Primărie aduceau lemnele lor de acasă ca să nu îngheţe copii. Acum sunt gaze şi chiar dacă a fost problema aceasta minoră lucrurile stau mult mai bine pentru copii decât acum câţiva ani.

Patru copii au ajuns la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu la sfârşitul săptămânii trecute, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la sobele defecte. Reprezentanţi ai Distrigaz Sud au sistat atunci alimentarea cu gaze şi au cerut remedierea defecţiunilor. Aceştia au mers atunci la şcoala generală Moi imediat după producerea incidentelor respective şi, la o simplă verificare, au constatat că toate sobele din unitatea de învăţământ erau defecte. „Niciuna dintre sobe nu are tirajul normal, plăcile ceramice sunt deplasate, coşul de evacuare a fumului este deplasat de intră mâna pe lângă el, iar la uşile de la fiecare sobă sunt probleme. Fumul nu se evacuează în aer, ci în clasă, motiv pentru care am dispus oprirea gazelor”, a menţionat ing Tudor Băloi, reprezentant Distrigaz Sud. Acesta a menţionat că sobele pot fi realimentate de azi cu gaze din nou doar dacă vor fi reparate.

Primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a menţionat însă că „nu există nicio problemă”, acesta afirmând că instalaţia de gaze a fost verificată la începutul anului şcolar de o firmă autorizată. Acesta a precizat că, în privinţa sobelor, toate vor fi reparate până azi, astfel încât la reluarea cursurilor clasele să fie încălzite. Primarul din Bâlteni, la fel ca şi profesorii de la şcoală respectivă, au fost însă de părere că medicii au greşit diagnosticul, aceştia susţinând că nici sobele nu aveau probleme. Conform acestora, copii aveau propriile probleme de sănătate şi din cauza aceasta ar fi leşinat.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: