Şcoala Discovery, testată la ”Gheorghe Tătărăscu”

Şcoala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu este singura din judeţul Gorj în care se va monitoriza aplicarea programului Şcoala Discovery. La nivel naţional au fost selectate 110 unităţi de învăţământ în care creşterea rezultatelor elevilor la ştiinţe vor fi atent supravegheate. Şcoala Discovery, proiectul lansat recent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, susține educaţia ştiinţifică şi folosirea resurselor new media în timpul orelor. Acesta se va realiza în parteneriat cu canalul Discovery.

Elevii gorjeni vor învăţa de la televizor. Acest lucru va fi posibil prin intermediul proiectului Şcoala Discovery, ce va fi implementat în acest an la nivelul judeţului. Într-o singură unitate de învăţământ din Gorj, respectiv la Şcoala Generală Nr. 1 din Târgu Jiu, va fi aplicat acest proiect începând cu 16 ianuarie pentru a putea fi monitorizate progresele elevilor. ”Şcoala Discovery susţine învăţământul ştiinţific şi integrarea resurselor audio-video şi new media şi oferă programe din domeniile matematică, biologie, chimie şi fizică. Aceasta este compusă dintr-o linie de programe educative difuzate pe Discovery Channel şi din materiale didactice care să ajute profesorii să implementeze acest program”, spune Valeria Vâlceanu, directoarea Școlii Generale ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. Programele educaționale vor fi difuzate pe acest post de televiziune de luni până vineri şi vor prezenta subiecte științifice, totul pentru a le da elevilor din clasele V-XII o mână de ajutor în înțelegerea fenomenelor ştiinţifice. ”În funcţie de aceste materii, profesorii pot opta fie să încarce un program în cursul unei ore de clasă şi să discute elementele de interes, fie să ceară elevilor să urmărească programele acasă şi să se concentreze pe anumite întrebări, pe care să le discute apoi cu profesorii la clasă. Programul este lansat în parteneriat cu SUA, care lucrează astfel de 15 ani ”, mai menționează profesoara Valeria Vâlceanu. Peste 50 de episoade urmează a fi difuzate în intervalul 16 ianuarie-30 martie, urmând ca în semestrul următor să fie reluate.

MONITORIZARE

În perioada următoare, un profesor de la această şcoală, prima în care va fi aplicat acest program, va merge la cursuri de perfecţionare la sediul Ministerului Educaţiei. ”Noi am fost ales pentru că avem foarte multe programe Comenius şi derulăm şi un parteneriat cu Penitenciarul. În timp se va vedea dacă copiii apreciază acest program sau dacă părinţii susţin acest program”, spune directoarea instituţiei.

PROGRAM

Începând cu data de 16 ianuarie Discovery Channel va prezenta de la ora 14.00 o oră de programe educaționale pe parcursul căreia nu va exista publicitate. Luni va fi Matematica, Marți - Chimie, Miercuri - Biologie, Joi - Fizica, Vineri - alte științe. Fiecare program va fi reluat a doua zi la ora 8:00, precum și sâmbăta și duminica de la ora 8.00.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: