Școală transformată în centru de recuperare pentru copiii cu autism

O școală primară va fi transformată în centru de recuperare a copiilor cu autism, dar și cu alte dizabilități. Este vorba de unitatea de învățământ din satul Steic al comunei gorjene Cătunele, închisă în urmă cu aproximativ 13 ani din cauza lipsei elevilor. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local.

Autoritățile locale din comuna Cătunele au cerut acordul Inspectoratului Școlar Județean Gorj să schimbe destinația școlii primare din satul Steic. Aici primăria vrea să amenajeze un centru de activități pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu dizabilități sau cu nevoi speciale, mai ales cu autism. ” Avem niște bani la bugetul local și vrem să amenajăm în școală un centru pentru recuperare în special a copiilor cu autism, dar și cu alte probleme care pot fi recuperate. Școala a fost închisă în anul 2008 pentru că nu au mai fost elevi și în această vară vrem să îi schimbăm acoperișul, să facem hidroizolație și termoizolație, să schimbăm tâmplăria și să facem amenajarea în interior. Școala a fost formată din cancelarie, o sală mică, una mare și băi. Este suficient pentru un centru de recuperare. Investiția se ridică la aproximativ 300.000 de lei”, a declarat primarul Florinel Țuilă.

Lucrările pentru amenajarea centrului vor începe la vară și, cel mai probabil, din toamna acestui an va deveni funcțional. „Sunt copii cu probleme și la Cătunele. Eu le voi pune la dispoziție spațiu și de educatori se vor ocupa asociațiile din care fac parte acești copii. Vor veni aici la recuperare toți copiii din Asociația Valea Motrului. Noi sperăm să devină cât mai repede funcțional. Nu stăm după fonduri că poate se pierd pe drum sau nu găsim programe pentru finanțare”, a mai spus Florinel Țuilă.

Vizualizări: 4,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: