Scoarța: Penalități șterse pentru zeci de datornici

Datornicii din Scoarța nu se îngrămădesc să-și plătească restanțele către bugetul local. Deși pot scăpa de penalități dacă achită întregul debit, oamenii nu sunt dispuși să profite de facilitățile propuse de primărie. Doar 21 de persoane au trecut pe la casieria instituției după ce consilierii locali au dat o hotărâre să fie șterse penalitățile celor care achită integral datoria.

Hotărârea îi vizează pe cei care ajung să plătească dările către stat în primele șase luni ale acestui an, a explicat primarul Ion Stamatoiu: „Am aprobat ștergerea penalităților la cetățeni, unde legea ne dă voie. Este Codul Fiscal care ne dă voie să acordăm această facilitate. Am cetățeni care au penalităi mai mari decât debitul în sine. Și, dacă plătesc de la 1 ianuarie până în iunie, le ștergem penalitățile”.

La mai bine de o lună de când a intrat în vigoare decizia aleșilor locali, prea puține persoane s-au prezentat la ghișeu să scape de penalități. Primarul este însă optimist. „Am oameni care au 100 de milioane de lei vechi datorie, au 25 de milioane debitul și 75, penalitatea. Până acum, 21 de persoane s-au prezentat și am șters 11.788 lei penalități. Măcar scap și eu de ele. Nu îmi mai intră în buget, dar îmi intră partea reală din debit”, a completat Ion Stamatoiu.

3,7 milioane de lei are de recuperat Primăria Scoarța de la peste 2.000 de localnici care au uitat să-și plătească taxele și impozitele locale de ani buni. Autoritățile nu încasează nici jumătate din dări. 

Vizualizări: 1,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: