Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

A luat-o pământul la vale. Patru case în pericol!

Patru case din comuna gorjeană Roșia de Amaradia sunt în pericol după ce zilele acestea s-a reactivat o alunecare de teren. Pământul a luat-o ușor la vale după topirea zăpezii, iar autoritățile locale se tem de ce este mai rău. Spun că cetățenii din zonă sunt în pericol, existând riscul ca o suprafață mare de pământul să se prăbușească.

Două case sunt în aval, iar alte două în amonte. ”S-a reactivat o alunecare identificată de anul trecut. Situația e foarte critică dacă nu intervenim. Alunecă în aval dealul respectiv, o suprafață de vreo 2 hectare, și afectează două imobile la poalele dealului. O alunecare de genul acesta presupune să rămână zona de amonte descoperită și să rămână diferența de nivel și să pice imobilele din zona de amonte ca la popice, să pice în groapa rămasă în urma alunecării dealului. La 15-20 de metri de terenul care s-a surpat sunt două locuințe. Patru locuințe sunt în pericol. Dacă mai plouă, e foarte grav acolo. E o alunecare de teren, zic eu, cea mai mare cu care mă confrunt de când sunt primar”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

Primarul de la Roșia de Amaradia dă vina pe prefectul de Gorj pentru situația existentă. Spune că nu s-a implicat în 2018 pentru obținerea finanțării pentru consolidarea zonei pe situații de urgență. ”N-am făcut acolo nicio lucrare de consolidare. Sunt foarte supărat pe prefectul de Gorj pentru că respectiva alunecare a fost anunțată de anul trecut, iar prefectul a declarat că alunecarea de teren mai poate aștepta. Atunci cerusem vreo 400-500 mii lei”, a conchis primarul Liviu Cotojman.

Conform primarului, lucrările se ridică acum la 1.5 milioane de lei.

Galerie foto

Vizualizări: 2,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: