Șosea ca după bombardament. Șofer: Ne rupem mașinile în două!

Drum județean de coșmar în județul Gorj! Șoferii care sunt nevoiți să tranziteze șoseaua ce leagă localitățile Albeni – Prigoria – Roșia de Amaradia sunt revoltați. Drumul arată ca după bombardament. Gropile sunt una lângă alta și greu de ocolit. Craterele au devenit și mai mari odată ce s-a topit zăpada. Chiar dacă vremea s-a mai încălzit, niciun muncitor nu și-a făcut apariția pe acest tronson. Drumul va fi reabilitat cu bani europeni în acest an.

Cei 25 de kilometri de drum județean care străbate localitățile Albeni, Prigoria și Roșia de Amaradia reprezintă adevărate capcane pentru șoferi. Peste 2.500 de mașini trec în fiecare zi pe acest tronson, potrivit unui studiu de trafic. Oamenii sunt disperați. Fac naveta de nevoie și ajung des cu mașinile în service din cauza drumului care a ajuns într-o stare deplorabilă.

„Este foarte rău. E plin de gropi. Pur și simplu, nu ai ce să ocolești. Ni se tot promite că este reparat în fiecare an, dar nu se face nimic. Dezastru”, a spus un șofer. „Am auzit că s-a promis de trei zile că vine firma care a câștigat licitația să mai plombeze din gropi. Nimic. N-am văzut niciun muncitor să treacă pe aici! E vai și-amar de noi. Ne rupem mașinile în două”, a spus, revoltat, un alt localnic.

„Măcar de-ar pune niște pământ, ceva, să mai astupe gropile. E risc și de accidente aici. Nu ai cum să eviți să dai în gropi, atât de mari sunt. De ani buni, nu s-a făcut nimic pe drumul ăsta. Noi suntem buni doar să ni se ceară voturi, dar să facă cineva ceva, nu”, a fost reacția unui alt localnic din Prigoria.

Reprezentanții Consiliului Județean Gorj au explicat că șoseaua va fi reabilitată în acest an. Sunt 34 de milioane de euro, în mare parte bani europeni, care vor fi folosiți pentru asfaltarea acestui tronson de drum județean. Firma Strabag se va ocupa de modernizare și va merge în șantier când va permite vremea.

Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, a explicat că, în câteva luni, drumul va fi gata: „Unde sunt probleme mari, va interveni să astupe gropile. Noi le-am predat amplasamentul. Vor trebui să intre după aceea în front de lucru masiv, când permite vremea. Până în toamnă, va fi turnat cel puțin primul strat de asfalt”.

Galerie foto




Vizualizări: 1,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: