Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sute de târgujieni fără acte. Polițiștii locali, pe urmele lor

Serviciul Ordine Publică și Evidența Persoanelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu acționează în această perioadă pentru punerea în legalitate a unui număr de 249 persoane care locuiesc pe raza municipiului Târgu Jiu fără documente legale.

Este vorba de cetățeni care au cărțile de identitate expirate, nefiind reînnoite în termele stabilite de lege și minori care au împlinit vârsta de 14 ani și nu s-au adresat încă Direcției Publice Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu în vederea eliberării actului de identitate. ”Potrivit documentelor întocmite de polițiștii locali rezultă faptul că cei mai mulți cetățeni care au documentele de identitate expirate se află temporar în străinătate”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

În cazul în care cetățenii nu își întocmesc actele de identitate în termele stabilite de lege, riscă o amendă de la 40 la 80 lei. Polițiștii locali spun că și cei care nu anunță organele abilitate atunci când găsesc o carte de identitate riscă să fie sancționați. Conform oamenilor legii, persoana care a găsit sau a intrat în mod fortuit în posesia unui act de identitate, indiferent cine este titularul acestuia, are obligația să îl depună ori să îl trimită în termen de 24 de ore la cel mai apropiat Serviciu Public Comunitar de Evidență a Persoanelor sau la cea mai apropiată unitate de poliție, în caz contra aceasta riscă să fie sancționată contravențional cu amendă de la 25 la 50 lei.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: