Şcolile din Gorj aşteaptă plăţile proiectelor POS-DRU

Deblocarea programului POS-DRU vine ca o mană cerească pentru instituţiile şi unităţile de învăţământ din judeţul Gorj. Rămânând fără finanţare, unele instituţii au sistat implementarea proiectelor, altele au alocat bani de la bugetul propriu pentru a le asigura continuitatea.

Reprezentanţii UE au decis deblocarea Programul Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) şi reluarea plăţilor în câteva zile pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012. Una dintre instituţiile care ar trebui să primească bani este şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, care are puse în aplicare patru programe finanţate de Uniunea Europeană. Conducerea instituţiei de învăţământ superior a fost nevoită să aloce bani din contul universităţii pentru a continua proiectele respective. Acum, la reluarea plăţilor conducerea universităţii speră să primească înapoi sutele de milioane de lei vechi pe care le-a pus la bătaie pentru continuarea proiectelor. “Avem patru proiecte în derulare care funcţionează. Este vorba de formarea continuă a profesorilor de chimie, istorie şi geografie, de centre economice, întreprindere simulată şi pentru studenţii de la inginerie. Am alocat bani dintr-un subcont al universităţii pentru a putea continua proiectele. Sperăm să recuperăm înapoi cei aproape 85.000 lei investiţi, mai ales că noi am făcut cererile de rambursare”, a precizat Sorin Ghimiş, cancelar al Senatului UCB.

Profesorii lucrează voluntar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj este şi el beneficiarul a şase proiecte POS-DRU. Conform declaraţiilor conducerii, profesorii implicaţi în aceste proiecte au continuat derularea lor, deşi nu au primit nicio remunerare pentru activitatea depusă. Practic aceştia au lucrat voluntar. „Au funcţionat proiectele şi funcţionează. Profesorii care lucrează la aceste proiecte nu au fost plătiţi din câte ştiu eu. Noi am făcut cerere de rambursare la fiecare etapă şi sperăm să se facă plăţile acum, după deblocarea finanţării”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: