Şcolile plantează copaci în cadrul unui eveniment fenomen la nivel global!

Liceul Tehnologic Roșia-Jiu din comuna Fărcășești a organizat o zi specială pe 27 Septembrie 2013 - Ziua Internaţională a ONU pentru Pace.

Pe 27 Septembrie 2013, Liceul Tehnologic Roșia-Jiu a plantat copaci alături de alte şcoli din întreaga lume. Primii copaci au fost plantați in data de 21 Septembrie 2013, în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi.  Acest eveniment a dobândit din cel în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare şi mai mare.

Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. În alt doilea rând, am ales această zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Plant a tree for Peace 2013 - este o campanie organizată de Learning about Forests - LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă.

Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregii pe internet.

Manciu Guran Liliana

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: