Școlile şi bisericile din Dragotești, alimentate cu lemne

Copiii din comuna Dragotești studiază în cele mai bune condiții. Asta pentru că autoritățile locale au făcut în așa fel încât să nu le lipsească nimic la orele de studiu. Primăria și Consiliul Local au cumpărat combustibilul necesar pentru încălzirea unităților școlare. Mai mult decât atât, și lăcaşurile de cult au fost în atenția autorităților, care au asigurat lemnele necesare încălzirii bisericilor.

Efectivul de elevi la nivelul comunei Dragotești a scăzut de la an la an. Astfel, în prezent circa 240 de școlari și preșcolari studiază în școlile și grădinițele de pe raza comunei. În prezent mai funcționează o grădiniță în satul Trestioara, o şcoală gimnazială li o grădiniţă în satul Corobăi, o şcoală şi o grădiniţă în Dragotești iar în Dragotești de Sus funcționează o grădiniță și o școală primară.

Primarul Vili Pasăre spune că elevii nu vor îngheța de frig în clase iarna aceasta. A explicat și de ce. Primăria și Consiliul Local Dragotești au achiziționat circa 100 mc de material lemnos pentru unitățile de învățământ. "Atât grădinițele cât și școlile de pe raza comune Dragotești sunt asigurate. Am adus lemne, în momentul de față lucrăm ca să le depozităm în magazii. Lemnele sunt uscate pentru că avem centrale cu gazeificare și nu funcționează cu lemne verzi. Astfel copiii și profesorii vor beneficia de tot confortul, atât la în clase cât și la grupurile sociale și pe holuri", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești. 

Nici bisericile nu au fost omise de autorități. "Și lăcaşurile de cult sunt asigurate cu lemne. Astfel, enoriașii care merg duminica la biserică sau în zilele de sărbătoare să aibă căldură în aceste biserici. S-a făcut și curățenie în cimitirele din localitate", a mai spus primarul comunei Dragotești. 

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: