Pregătiri de iarnă la Bolboși

Forfotă mare la Bolboși unde autoritățile locale se pregătesc pentru a întâmpina fără problema vremea rece. Administrația locală a procurat nisip în vederea aplicării acestuia pe drumurile din comună atunci când va ninge. Mai mult decât atât, au început și reviziile la utilajele din dotare astfel încât să fie conforme atunci când va fi nevoie să intervină. Cam toate lucrările se desfășoară în regie proprie astfel că și anul acesta cheltuielile sunt minime. Totul depinde de cât de lungă va fi iarna.

Administrația locală din Bolboși se pregătește din timp astfel încât să nu aibă parte de surprize în situația în care vor cădea ninsori. Au procurat nisipul necesar pentru aplicarea pe drumurile comunale. Nu au plătit nimic pentru acest nisip. În localitate există o zonă de unde poate fi colectat acest nisip, astfel că autoritățile au scăpat de o cheltuială, spune primarul comunei Gheorghe Bilea. "Am luat măsurile necesare. În primul rând asigurarea nisipului pentru drumul comunal. Avem 6 tone de material și urmează să achiziționăm sarea necesară. Am făcut demersuri pentru repararea lamei la tractor. De asemenea, rigolele pe drumul comunal care traversează satele Bolboși Miclosu, Bolboasa și Bălăcești, unde este cel mai mare pericol pe timpul iernii, plus drumul sătesc de la Ohaba școală. Cele două drumuri sunt monitorizate deoarece sunt cu probleme pe perioada de iarnă", a spus primarul comunei Bolboși.

Bani de la buget

Toate aceste lucrări și reparații sunt efectuate cu bani de la bugetul local. Autoritățile locale se pregătesc intens și pentru sărbătorile care vor avea loc la nivelul unor sate din comună. "Pe perioada următoare ne pregătim, avem două hramuri în două sate, Ohaba și Valea. Beneficiarii legii 416 vor face curățenie în ambele cimitire, în curtea bisericilor și în spațiile din jurul spațiilor unde au loc aceste hramuri", a mai spus primarul Gheorghe Bilea.

Autoritățile realizează în această perioadă la școala din Ohaba o încăpere pentru centrala termică. De asemenea, autoritățile au început aprovizionarea cu combustibil pentru școli și sediul primăriei. Din nouă unități școlare de pe raza comunei șase au centrale termice.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: