Ziua cu 25 de decese și zece bebeluși infectați

Luni, în România au fost anunțate 25 de decese din cauza coronavirusului. Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 4.075 de cazuri, potrivit datelor raportate luni de Grupul de comunicare strategică.

Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara au fost confirmați cu coronavirus, în timp ce pentru mamele acestora testele la COVID-19 au fost negative. Autoritățile precizează că 9 mame împreună cu nou-născuții au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Reamintim că maternitatea a fost în carantină, iar 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.

Conform Grupului de comunicare strategică, din primele informații, la Spitalul Municipal (Maternitatea Odobescu) au fost recoltate probe, în 1 aprilie, de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie.

Familiile a nouă nou-născuţi de la Spitalul Municipal Timişoara, depistaţi pozitiv la testul COVID-19, sunt izolate la domiciliu şi vor fi testate, a anunţat luni seară ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Mamele sunt testate şi au test negativ, bebeluşii sunt cei care sunt testaţi şi au un test pozitiv, având în vedere şi relaţiile pe care le-au avut cu personalul medical de la Secţia nou-născuţi. Reevaluăm tot ce înseamnă testare la bebeluşi, iar în funcţie de rezultat, vom continua acţiunea în consecinţă. Nouă dintre mame sunt la domiciliu cu nou-născuţi asimptomatici în acest moment, dar noi reluăm tot ce înseamnă evaluări, inclusiv testări la nou-născuţi. În cadrul anchetei, toată familia este în izolare la domiciliu şi toată familia va fi testată", a spus Tătaru luni seară, la Antena 3.

 

Vizualizări: 3,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: