Cum sunt protejați bătrânii din cămine de Covid 19

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au luat măsuri ca să protejeze bătrânii și copiii din centre de noul coronavirus. Vizitele au fost interzise, excursiile au fost amânate și se fac des acțiuni de dezinfecție.

În plus, în fiecare zi, atât beneficiarii, cât și angajații instituției sunt consultați să nu aibă probleme de sănătate. „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a instituit o serie de măsuri ce au drept scop prevenirea infectării cu virusul Covid 19. Zilnic, se face triajul epidemiologic al beneficiarilor și al angajaților și tot zilnic se dezinfectează toate spațiile, vesela, obiectele și instrumentele de lucru. A fost restricționat accesul vizitatorilor în centrele DGASPC Gorj. De asemenea, s-a luat decizia suspendării excursiilor, acestea urmând a fi reprogramate”, a explicat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

De asemenea, toată lumea a primit măști de protecție. „Au fost achiziționate măști chirurgicale pentru protecție antivirus, mănuși, halate și botoșei care s-au distribuit în fiecare centru în parte, precum și la nivelul aparatului propriu. De asemenea, au fost suplimentate stocurile de materiale igienico-sanitare și dezinfectanți”, a mai precizat Minodora Sucea.

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: