Sculpturile din Târgu Jiu intră în „revizie”

Centrul „Brâncuşi” a început în urmă cu o lună o acţiune de urmărire a stării operelor realizate în timpul taberelor de sculptură, dar şi a plăcuţelor explicative. Până în prezent au fost înlocuite aproximativ 80% din plăcuţe în special în zonele Castelul de Apă, Tribunal şi Piaţa Mare. În acest moment, Centrul „Brâncuşi” se pregăteşte să înlocuiască şi ultimele 12 plăcuţe în zonele periferice şi anume Parcul Debarcader, Paralela 45, Parcul Săvineşti, Parcul Lido.<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Această acţiune a fost demarată ca urmare a constatării faptului că majoritatea acestor plăcuţe erau vandalizate de către cetăţeni sau se exfoliaseră din cauza expunerii prelungite la soare. „La început aceste plăcuţe au fost lipite cu adeziv, dar am constatat că erau vandalizate, motiv pentru care le-am prins în şuruburi, după care am constatat că nu rezistau mai mult de doi ani pentru că se exfoliau din cauza expunerii prelungite la soare”, a declarat Sorin Lory Buliga.

În acest moment toate astfel de opere, casele memoriale dar şi monumentele istorice beneficiază de plăcuţe explicative cu excepţia caselor situate pe axa Brâncuşi, care deşi se află în zona de protecţie ele nu sunt dotate cu astfel de plăcuţe.

Târgujienii dar şi turiştii din alte oraşe au ocazia să viziteze la Târgu Jiu pe lângă Ansamblul Monumental „Constantin Brâncuşi” şi un număr de 62 de opere (lucrări de sculptură mare) realizate de către artişti din întrega lume cu ocazia Taberei Naţionale de Sculptură dar şi a Simpozionului Internaţional de Sculptură.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: