Patru directori de şcoli, demişi de Inspectorat

Patru directori de şcoli au fost demişi de către noua conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Printre ei se află şi Gheorghe Ghimpău fostul director al şcolii din Bărbăteşti, care a fost acuzat în urmă cu câţiva ani că a agresat sexual o elevă.

 Noua conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a început „curăţenia“ în unităţile de învăţământ din judeţ, prin demiterea directorilor. La Roşia de Amaradia, Cristinel Faiter (fost primar PSD) a fost înlocuit cu Nicolae Diaconu, la şcoala nr 1 din Motru în locul Laurei Pasăre a fost numit director adjunct Eugeniu Pătru, la şcoala generală din Aninoasa Maria Câmpeanu a fost înlocuită cu Ilona Petrache, iar la Bărbăteşti,  Gheorghe Ghimpău a fost înlocuit cu profesorul de geografie Georgeta Becheru.

Ghimpău: „O să deschid acţiune judecătorească“

Gheorghe Ghimpău, fostul director coordonator al unităţilor de învăţământ din Bărbăteşti, a intrat în urmă cu câteva săptămâni în concediu medical lăsând şcoala pe mâna unei învăţătoare, fără să anunţe Inspectoratul. El este hotărât acum să dea în judecată Inspectoratul Şcolar pentru că a fost demis în timp ce se afla în concediu medical. „Fiind în concediu medical m-a schimbat. Fără niciun fel de explicaţii, motiv pentru care o să deschid acţiune judecătorească“, a  declarat Gheorghe Ghimpău.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spune că a avut motive întemeiate pentru schimbarea respectivilor directori. „A fost analizată activitatea directorilor în cauză şi am încercat să reparăm şi unele nedreptăţi. Spre exemplu la Şcoala Generală nr 1 Motru, doamna actual director adjunct a mai fost director adjunct şi anul trecut şi am considerat că merită să revină pe funcţie, iar la domnul Ghimpău au fost mai multe probleme, în urmă cu ceva timp a plecat în concediu fără să anunţe Inspectoratul“, precizează Justin Paralescu, inspector general IŞJ Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: