Se anunță modificări în Legea Educației: Aparatura audio-video se va utiliza în școli!

Școlile din România vor putea folosi aparatura audio-video din dotarea acestora. Măsura anunțată de ministrul Ligia Deca face parte dintr-un program de combatere a violenței și infracțiunilor din școli.

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a iniţiat o modificare a cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată să utilizeze aparatura audio-video pe care o au.

„Avem un program de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar, denumit împreună prindem curaj şi în acest în acelaşi sens am iniţiat o modificare a cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată să utilizeze aparatura audio-video pe care o au, mai ales cele care sunt centre de examen, pentru a preveni faptele de violenţă în şcoală sau pentru a stabili adevărul în cazul în care astfel de incidente au avut loc. Nu este o măsură cu altă conotaţie, este o măsură strict dedicată creşterii climatului de siguranţă în şcoală”, a explicat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă susţinută, luni la Câmpulung Muscel.

Ea a subliniat că măsura ţine cont de legislaţia privind protecţia datelor personale. „Până acum, în legislaţie aveam prevăzut ca cu o majoritate de acord a cadrelor didactice, elevilor majori şi părinţilor să se poată utiliza. Practic, examenul de Bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea, subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinţe educaţionale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare”, a concluzionat Deca.

De asemenea, Ligia Deca a afirmat că a fost crescut cu 50% numărul consilierilor şcolari prezenţi în şcoli, fiind alocate 1.200 de posturi.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: