Se botează robul lui Dumnezeu, Q7

Presa deplânge absenţa unei legi care să le interzică părinţilor idioţi să dea copiilor nume de acest gen. Eu aş merge mai departe. Aş vrea o lege care să le interzică să se înmulţească. Mi se pare prima propunere legislativă de bun-simţ pe care ar putea-o avea cineva anul ăsta.

Iniţial am crezut că-i glumă. Ştiţi cum îi cheamă pe copiii lui Bercea Mondialul, nu? Judecător, Televizor şi Ambasador. Ultimul este cel care şi-a asumat vina înjunghierii lui Mercedes, nepotul interlopului.

Vi-l imaginaţi pe Bercea discutând cu nevastă-sa despre numele viitoarei progenituri? ”Hai să-i punem Ambasador sau Senator, mânca-ţi-aş, că ăştia are imunitate! ”Şi la al doilea cum îi zicem, Mondiale?” ”La al doilea? Presa! Nu poate nimeni să bage presa la puşcărie, ar însemna să îngărdulească libertatea de esprimare”. ”Da, mânca-ţi-aş mondiala ta, dar e tot băiat, cum să-i zicem Presa?” ”A, tot băiat e, cacu-m-aş în ombilicul lui de sub buric?! Atunci zi-i Televizor. Televizorul e cea mai tare presă.” ”Şi la al treilea?” ”La al treilea Infractor!... Hahahaha, hai, fă c-am glumit. Zi-i Judecător. Să văd eu care-i judecătorul care va avea inima să bage la pârnaie un confrate!”

Dar nu despre interlopi periculoşi vreau să vorbesc în textul ăsta. Mărturisesc, am o slăbiciune pentru Mondialul de când am băut un red bull la o masă alăturată celei la care stătea el, în OMV-ul de la intrarea în Râmnicu-Vâlcea. M-am simţit bine, recunosc. Ca într-un film cu mafioţi de Scorsese. Eram în barul unde se întâmplă lucrurile. Energizantul are alt gust când îl bei în vecinătatea unor pistoale purtate la centură.

Altă problemă vreau să abordez: cea a copiilor nevinovaţi care primesc nume care îi condamnă la o viaţă de batjocură. Am văzut recent un reportaj pe Antena 1 de la Maternitatea Polizu, din Bucureşti. Ca să respectăm adevărul istoric Şi etnic, trebuie spus că jumătate din femeile care nasc la acea maternitate sunt de etnie romă. Şi acum iată o listă de nume care s-au dat în ultimele luni copiilor născuţi acolo: Seif, Şpaga, Emanuel Q7, Hitler, Zorro, Super-Mario, Contesa, Boss, Q7 și, best of the best, Ancheta!

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: