Se clatină fotoliile liberalilor cu funcţii

Liberalii gorjeni se aşteaptă ca după ruperea USL să aibă loc schimbări politice. În Gorj, PNL nu are prea multe funcţii de conducere la deconcentrate astfel că nu sunt mulţi care încep să-şi facă griji. Liberalii care deţin totuşi funcţii de conducere aşteaptă să vadă care va fi soarta lor după destrămarea alianţei.

Despre schimbarea liberalilor din funcţiile de conducere de la diverse instituţii se discuta în rândul pesediştilor chiar şi anterior deciziei de rupere a alianţei Uniunii Social Liberale. Pesediştii gorjeni îi puseseră gând rău vicepreşedintei Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi. Acum, după destrămarea alianţei, social-democraţii nu vor mai avea niciun impediment pentru a proceda la schimbări. Poate doar imposibilitatea de a face o altă majoritate.

Unul dintre liberalii care ocupă un loc de conducere este Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest. Deşi nu vrea să se gândească că şi-ar putea pierde postul, acesta spune că nu va renunţa uşor la funcţia pe care o deţine. “Eu am un contract de mandat şi în condiţiile care îmi realizez indicatorii, dacă mă schimbă cineva în condiţiile astea, trebuie să mi se plătească salariile până la final. Este posibil, dar eu sunt convins că nu o să se întâmple asta ţinând cont de mentalitatea CEO, în sensul că se doreşte performanţă şi nu cred că o să se meargă până la schimbarea mea din funcţie chiar dacă sunt membru PNL. Contractul expiră la sfârşitul anului”, a declarat Gabriel Giorgi.

Drăguşin: Guvernul va decide

Un alt fotoliu care se clatină în aceste circumstanţe este cel al subprefectului de Gorj, Virgil Drăguşin. “Din momentul în care am fost numit în această funcţie nu mai sunt membru de partid. Orice altă modificare depinde de decizia Guvernului. În situaţia în care voi fi schimbat, mă întorc la vechiul loc de muncă, la Direcţia pentru Agricultură, pe postul de consilier superior. Orice lucru care începe într-o zi, pe măsură ce trece timpul se apropie şi finalul lui. Acestea sunt regulile vieţii”, a spus Virgil Drăguşin.

Chiar şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, ar putea fi schimbat din funcţie dat fiind faptul că a fost susţinut de PNL. Romanescu spune că nu există motive pentru schimbarea sa.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: