Morega: Reorganizarea personalului TESA e o altă disponibilizare

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, contestă reorganizarea personalului TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Morega consideră că trecerea forţată în producţie a economiştilor şi juriştilor reprezintă un altfel de disponibilizare, întrucât foarte mulţi dintre salariaţi vor pleca acasă pentru că nu vor face faţă noilor sarcini de serviciu.

Dan Ilie Morega crede că Directoratul Complexului Energetic Oltenia minte cu neruşinare atunci când vorbeşte de recalificarea personalului TESA. „CEO nu este pe marginea prăpastiei, ci este chiar în văgăună. Cursurile de recalificare ale personalului TESA care va merge în producţie reprezintă praf în ochii oamenilor. Asta e o formulă, iar cei din conducere mint cu neruşinare. Ceea ce spun astăzi, nu mai spun mâine. Directorul pe probleme energetice spune una, Ciurel spune alta, iar Răuţ spune alta. Recalifică oamenii la vârsta de 50 de ani? Să mintă măcar într-un glas, într-un cor”, spune Morega.

Acesta consideră că majoritatea juriştilor şi economiştilor care va fi trecută în producţie îşi va pierde locurile de muncă. „Reorganizarea personalului TESA este un altfel de disponibilizare. Este inadmisibil să trimiţi în producţie economişti, jurişti şi ingineri după 25-30 de activitate şi să-i pui să lucreze ca sudori, electricieni ori lăcătuşi mecanici în condiţiile în care habar nu au să facă aşa ceva. Consider că foarte mulţi dintre ei vor fi nevoiţi să-şi părăsească locurile de muncă, pentru că nu vor putea să facă faţă noilor sarcini de serviciu”, a mai precizat Dan Ilie Morega.

Fostul politician consideră că această reorganizare putea fi evitată. „Încă de la început trebuia să existe o structură organizatorică adecvată. Divizia minieră nu trebuia să existe, trebuia să fi existat două sucursale care să se fi ocupat de problemele mici de mentenanţă, de reparaţii la unitatea minieră şi să fi rămas unităţile miniere aşa cum erau. Făceau două sucursale, iar lor nu le mai trebuia un alt sediu. Nu se mai aruncau banii pe apa sâmbetei, pe chirii sau achiziţii de spaţii”, spune preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: