Se clatină scaunele şefilor de la Protecţia Copilului Gorj

Noua organigramă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj este aproape finalizată. Săptămâna viitoare va ajunge la Ministerul Muncii şi la ANFP în vederea obţinerii avizelor necesare. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, mai mulţi şefi de servicii şi compartimente vor fi înlocuiţi. Directorul Dumitru Cotruna nu exclude posibilitatea ca anumite persoane să-şi piardă funcţia de conducere ca urmare a desfiinţării sau comasării unor servicii.

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj aşteaptă cu interes noua organigramă a instituţiei. În această perioadă, şefii de servicii se tem că îşi vor pierde funcţiile de conducere, iar alţi angajaţi aşteaptă să le ia locul. Surse din cadrul DGASPC Gorj, spun că vor fi înlocuiţi următorii: Marius Blându, şeful Serviciului Juridic şi Contencios; Antoaneta Trăistaru, şefa Serviciului Evaluare Complexă pentru Copilul cu Diazabilităţi; Luxiţa Ungureanu, şefa Centrului Primiri în Regim de Urgenţă; Bliduţ Alina, şefa Biroului Financiar; Mircea Ganea, şef Serviciu Monitorizare; Nicolae Rujenescu, şef Serviciu Resurse Umane şi Daniel Tipsie, şef Birou Rezidenţial.

Potrivit aceloraşi surse pe lista celor care urmează să le ocupe locurile se numără: Corina Drăgan, Doina Boian, Sorin Torop, Dumitru Popeangă, Cosmin Rebedea, Constantin Roman şi Marcău Ana. În mare parte, aceştia sunt angajaţi în cadrul serviciilor ai căror şefi se află pe lista neagră. Primii care îşi pierde funcţia de conducere vor fi Marius Blându, şeful Serviciului Juridic şi Contencios, pe care Ion Călinoiu intenţiona să-l înlocuiască încă de acum doi ani şi Luxiţa Ungureanu, şefa Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă, care s-a aflat de mai multe ori în atenţia Comisiei de disciplină, după spusele surselor menţionate.

„Speculaţii menite să creeze disensiuni între angajaţi” 

Conducerea DGASPC Gorj spune că zvonurile apărute nu fac altceva decât să creeze disensiuni între angajaţi. Cu toate acestea, se confirmă faptul că anumite persoane îşi vor pierde funcţiile de conducere în urma desfiinţării sau comasării anumitor servicii.

În această situaţie se află juristul Marius Blându, întrucât serviciul pe care îl coordonează va fi desfiinţat. „Până în momentul de faţă, nu s-a discutat cu nimeni în legătură cu schimbarea din funcţie. Este posibil ca unele persoane să-şi piardă funcţiile de conducere, întrucât anumite servicii vor fi desfiinţate sau comasate. În această situaţie se află şi Serviciul Juridic şi Contencios. Suntem condiţionaţi să facem modificări în organigramă, în funcţie de numărul de angajaţi şi de cel al beneficiarilor. Consider că nominalizarea unor persoane sau altora pentru a fi schimbate sau numite în anumite funcţii sunt doar bârfe şi speculaţii menite să creeze disensiuni între salariaţi. În condiţiile în care, prin prisma atribuţiilor de serviciu discut mai mult cu unii dintre salariaţi, ceilalţi speculează că ar fi favoriţi pentru o anumită funcţie”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul general al DGASPC Gorj.

Organigrama nu a fost discutată cu sindicatele

Sindicalistul Sorin Torop, unul dintre cei nominalizaţi pentru a fi promovaţi în funcţie de conducere, spune că nu a solicitat niciodată un astfel de favor. „Până în prezent, nu am discutat cu nimeni despre promovare. Nu m-am dus niciodată la director să cer acest lucru şi nici nu mi s-a propus. Oricine aspiră la mai bine, mai ales dacă există şi motivaţie, ţinând cont de faptul că salariile din DGASPC sunt foarte mici”, a declarat Sorin Torop, liderul funcţionarilor publici din DGASPC Gorj.

Acesta a mai precizat că, până în momentul de faţă, organigrama nu a fost discutată cu sindicatele. „Organigrama nu a fost discutată şi dezbătută cu sindicatele. Până în prezent, nu ni s-a prezentat nici o variantă a ei. Consultarea cu sindicatele este o condiţie obligatorie ce trebuie îndeplinită înainte de a fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean. Ne aşteptăm ca unele dintre compartimente să fie desfiinţate şi să dispară din funcţiile de conducere”, a mai precizat Torop.

DEMERSURI

Directorul general al DGASPC Gorj s-a întâlnit ieri cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a-i prezenta forma finală a organigramei. „Săptămâna viitoare voi merge la Bucureşti pentru a obţine avizele necesare noii organigrame. Sperăm ca la sfârşitul acestei luni să o putem trece pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean”, a precizat Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: