Se depun cererile pentru subvenţia la motorină

Doar doi gorjeni au solicitat, până în prezent, subvenţia pentru motorină. Conducerea APIA Gorj spune că se aşteaptă să crească numărul cererilor începând cu a doua jumătate a lunii.

“Ne aşteptăm ca numărul solicitărilor să crească începând cu data de 15 decembrie. Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse 64 de cereri de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă pentru anul 2011”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj. Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii: să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare;  să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu efectivele de animale sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase; suprafaţa totală de teren pe care le exploatează să fie de minimum 1,0 ha, iar suprafaţa parcelelor agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha; să exploateze/să deţină/să crească animale/păsări/familii de albine/viermi de mătase în vederea obţinerii producţiei agricole pentru care solicită ajutorul de stat; să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice.

     

SPRIJIN

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: