Se desfiinţează Serviciul Juridic din cadrul DGASPC Gorj

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj intenţionează să desfiinţeze Serviciului Juridic pe motivul că acesta a devenit ineficient. Potrivit directorului Dumitru Cotruna, cei şapte angajaţi ai serviciului respectiv vor fi redistribuiţi la alte compartimente din cadrul instituţiei. Cel mai afectat de această decizie va fi juristul Marius Blându care îşi va pierde funcţia de conducere.

Noua organigramă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj nu a fost încă finalizată. Cu toate acestea, Serviciul Juridic va fi desfiinţat, cel mai târziu, începând cu data de 1 ianuarie 2014. Decizia a fost luată deja de către conducerea instituţiei care consideră că acest serviciu a devenit ineficient. Desfiinţarea Serviciului Juridic nu va fi urmată de disponibilizări întrucât toţi cei şapte angajaţi vor fi redistribuiţi către alte servicii. „Nu am finalizat noua organigramă întrucât am înţeles că se va modifica legislaţia. Un singur lucru este cert şi anume faptul că se va desfiinţa Serviciul Juridic. Este o decizie internă luată la nivelul conducerii DGASPC Gorj întrucât acest serviciu nu mai este eficient, dat fiind faptul că angajaţii îşi pasează responsabilitatea de la unii la alţii. Cei şapte salariaţi ai Serviciului Juridic vor fi redistribuiţi la alte servicii: 2 rămân la Compartimentul Juridic şi Contencios; 1 la Compartimentul Contracte şi Achiziţii; 1 la Compartimentul Adopţii; 1 la Serviciul pentru Persoanele Adulte şi 1 la Biroul Rezidenţial. Consider că în acest fel fiecare îşi va face treaba pe sectorul său de activitate. De exemplu, personalul de la Contracte şi Achiziţii ştie exact cum stau lucrurile şi dacă apar sau nu contestaţii în instanţă”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Cel mai afectat de această decizie va fi juristul Marius Blându care îşi va pierde funcţia de conducere. „Va dispare din organigramă funcţia de şef serviciu, ocupată în prezent de domnul Blându. Acesta va rămâne la Compartimentul Juridic şi Contencios”, a precizat Dumitru Cotruna.

LEGISLAŢIE

„Legislaţia în vigoare nu prevede decât un singur post de director pentru serviciile persoanelor adulte şi copiilor cu handicap. Se pare că se va reveni asupra legislaţiei şi se vor menţine ambele posturi. De asemenea, încă nu ştim dacă se vor menţine posturile de directori de centre ori se vor transforma în şefi de centre. Noi, la fiecare locaţie avem câte 3 centre şi mi s-ar părea normal să avem director”, a declarat Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: