Bugetul rectificat al CE Oltenia cuprinde un pachet de performanţă

Sindicatele semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă din Complexul Energetic Oltenia vor începe în două zile negocierile privind acordarea unui pachet de performanţă, raportat la bugetul rectificat al companiei. Liderul sindical Constantin Creţan spune că în noul buget, cel rectificat, este prevăzut un singur pachet de performanţă. Marin Condescu, preşedintele FNME, a declarat că dacă administraţia nu va da drepturile salariaţilor de bunăvoie, atunci le va da cu forţa. Sindicaliştii speră să obţină măcar o primă de 700 de lei de Crăciun.

Conducerea CE Oltenia a fost obligată să rectifice negativ Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2013 deoarece prognozase o producţie de 18,5 milioane de MWh, dar se vor realiza doar 13 milioane de MWh. În aceste condiţii, niciunul dintre cele trei pachete de performanţă prevăzute în contractul de muncă nu au fost acordate. Noul buget conţine un singur pachet, dar şi acela negociat.

Creţan şi Condescu cer drepturi pentru salariaţi

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat că bugetul de 18 milioane de MWh întocmit de companie i s-a părut ireal. „Aşteptăm bugetul rectificat în care se va demonstra clar că la începutul anului, pe cifre fanteziste, s-a făcut un buget care nu avea nicio legătură cu realitatea, s-au condiţionat drepturile salariaţilor de acest buget ireal“.

Condescu mai spune că noul buget va fi fundamentat pe o producţie de 13 milioane de MWh şi că drepturile acordate celor 19 mii de salariaţi vor fi raportate la aceste cifre. „Dar odată cu aprobarea noului buget toate drepturile negociate se vor raporta la acest nou buget care este realist şi care ar fi trebuit să fie la început de an. Odată cu noul buget care va prevede 13 milioane MWh, toate cerinţele de acordare a drepturilor salariale vor fi clare şi suntem convinşi că le vom câştiga în instanţă dacă ei nu vor sta la masa negocierilor“, a declarat Marin Condescu.

Un alt lider, semnatar al CCM-ului, Constantin Creţan, spune că în noul buget este prevăzut un pachet de performanţă. Creţan mai spune că negocierile vor începe pe 6 noiembrie şi este sigur că administraţia CE Oltenia va da drepturile oamenilor. „S-a modificat BVC şi este vorba de un pachet de performanţă, dar se pare am avut rezultate bune pe ultima perioadă. Ne aşezăm la masa negocierilor şi facem din nou calcule. Sperăm ca un anumit procent din acel pachet de performanţă să-l acordăm salariaţilor. Eu voi cere ca economia la fondul de salarii să se dea salariaţilor“, a declarat Creţan.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: