Cum a dispărut sponsorul CE Oltenia şi ce a făcut Ciurel în SUA

Conducerea Complexului Energetic Oltenia s-a întors din Statele Unite ale Americii (SUA) cu multe fotografii cu persoane importante din domeniul energiei. Compania a remis un comunicat de presă ce nu aduce informaţii relevante în contextul listării la bursă a 15% din acţiunile companiei. Ba mai mult, adânceşte speculaţiile privind sponsorizarea dezbaterii din SUA. În programul publicat pe site-ul unui partener, printre sponsorii acestui seminar apărea şi CE Oltenia, dar sigla companiei a dispărut ca prin minune de pe pagina de Internet a cabinetului de avocatură Cameron LLp.

CE Oltenia menţine speculaţiile pe tema sumei pe care a plătit-o pentru organizarea forumului US Romania Business în SUA, deoarece nici de această dată nu a oferit lămuriri. Mai mult decât atât, în pagina de internet a organizatorilor, CE Oltenia dispare pur şi simplu de la rubrica sponsorilor seminarului. Toate documentele referitoare la acest seminar arătau că CE Oltenia este sponsor majoritar, iar acum sigla companiei a dispărut complet de pe materialele promoţionale ale seminarului.

Vizita în SUA a avut loc în contextul în care compania va fi listată la bursă la anul şi se impune prezentarea societăţii în faţa investitorilor americani. Prezentarea companiei energetice nu este un lucru rău, însă lipsa transparenţei da. La acest forum a fost prezent şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, dar şi el s-a bâlbâit atunci când a fost întrebat de sponsorizarea companiei.

Fotografii şi eventuale finanţări

CE Oltenia a publicat ieri, la o săptămână de la vizita din SUA, fotografii de la simpozionul sponsorizat în mare parte de compania din Gorj. Pe lângă aceste fotografii, conducerea dă numele unor agenţii guvernamentale americane şi instituţii bancare ce au participat la dezbatere. „Cel mai mare producător de energie din România, Complexul Energetic Oltenia, a avut şansa de a fi prezentat alături de mari firme care acţionează pe piaţa de capital, companii din domeniul energetic şi financiar, agenţii guvernamentale“, se arată în comunicat.

A omis însă unul dintre partenerii acestui forum, Casa de Avocatură Cameron Llp. Prezentarea făcută de Laurenţiu Ciurel a atras interesul investitorilor: „Au fost discutate eventuale posibilităţi de finanţare pentru proiectele viitoare ale CE Oltenia, prezentarea activităţii societăţii şi mesajul transmis reuşind să atragă interesul a câtorva zeci de potenţiali investitori faţă de pachetul de 15% din acţiunile CE Oltenia. Sperăm ca aceste firme să se numere printre cele ce vor participa la achiziţionarea pachetului minoritar de acţiuni ce va avea loc în 2014“, se mai arată în comunicatul de presă al companiei.

ceo_organizator

SIGLA

Forumul a fost organizat, potrivit afişului, de Pan European Group, Cabinetul de Avocatură Cameron Llp, CE Oltenia, agenţia de investiţii Overseas Private Investment Corporation (OPIC) şi Export-Import Bank of the United States. Ulterior, sigla CE Oltenia a fost înlocuită cu cea a Trade and Development Agency şi dispare de la organizatori.

ceo_neorganizator

SPONSORIZARE

Participanţii la conferinţă şi-au câştigat statutul de Sponsor Platinum, Sponsor Gold sau Sponsor Silver contra sumelor de 10.000 dolari, 5.000 dolari sau 2.500 dolari. Complexul Energetic Oltenia apare pe afiş drept Major Sponsor, dar compania nu a precizat câţi bani a plătit.

FORUM

Nu este prima dată când este organizat un astfel de forum. A mai fost unul în 2007, iar imaginile postate pe Internet arată că Laurenţiu Ciurel a fost prezent şi atunci, alături de fostul director al SNLO Eugen Davidoiu. Organizatori, tot Pan European Grup şi Cameron LLP.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: