Se închide Defileul, se deschide Transalpina

Turiştii se vor putea bucura de cea mai înaltă şosea din România începând cu acest week-end. Asta pentru că în momentul de faţă lucrările de deszăpezire sunt aproape finalizate. Totuşi cei care vor să ajungă în judeţul Gorj, după data de 15 iunie, trebuie să ştie că circulaţia pe Defileul Jiului va fi restricţionată. Constructorul a cerut închiderea drumului începând cu data de 6 iunie, însă conducerea Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu susţine că procedurile vor împiedica restricţionarea circulaţiei din această săptămână.

 Constructorul care se ocupă de modernizarea Defileului Jiului a cerut închiderea drumului începând cu această săptămână. Până în momentul de faţă, nu a primit avizul din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. „Defileul nu se va putea închide pe 6 iunie. Mai sunt încă nişte proceduri de făcut, dosarul este deja la Bucureşti, iar în câteva zile se va deplasa în teren comisia de la siguranţă rutieră, de la Secţiile Târgu Jiu, Vâlcea şi împreună cu Poliţia Rutieră vor întocmi procesul verbal prin care se constată că pe DN 66 se poate închide circulaţia. Constructorul a solicitat închiderea drumului începând cu data de 6 iunie, dar după ce se aprobă de către Bucureşti, este nevoie de câteva zile pentru montarea semnalizatoarelor cu închiderea drumului, în intersecţiile mari, la Simeria, la Vâlcea, la Filiaşi, plus că trebuie lăsat un termen ca să fie informaţi participanţi la trafic”, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Acesta a mai precizat că nu se va modifica programul curselor de călători. „Se va circula de la 9.00 la 18:00 de luni până vineri, iar sâmbăta de la 9.00 la 16:00, cu precizarea că tot ce înseamnă curse de persoane-călători, vor circula normal. Ba mai mult, atunci când ajung autocare cu pelerini sau alţi excursionişti  vor fi grupate cu aceste curse, nu le vom interzice accesul”, spune Ion Tudor. Conducerea Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu consideră că trebuie să crească ritmul desfăşurării lucrărilor pe Defileu. 

 Transalpina deszăpezită

Transalpina ar putea fi redeschisă începând de vineri, asta în condiţiile în care vremea nu se va înrăutăţi. „Pe Transalpina a fost curăţat stratul de zăpadă de pe drum. Mai avem câteva porţiuni în afara drumului, dar în urma discuţiilor cu conducerea CNADNR şi a Regionalei Craiova, domnul director Cătălin Homor ne-a solicitat să înlăturăm orice fel de pericol care ar putea să existe.  Luni şi marţi vom termina semnalizarea şi vom monta parapetul din plastic. Tot în aceste zile aşteptăm şi comisia de siguranţa rutieră, siguranţa circulaţiei şi specialiştii de la Târgu Jiu, Vâlcea şi Regionala Craiova. Nu vrem să mai depăşim data de 10 iunie. Am discutat şi cu domnul prefect, iar domnul director general al CNADNR solicită să fie informat zilnic cu ceea ce se întâmplă pe Transalpina şi pe drumurile noastre”, a declarat Ion Tudor.   

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: