Se încing din nou spiritele? Nicio soluție pentru comercianţii de la Coleus

Comercianții din târgul de vechituri mai pot rămâne să-și desfășoare activitatea acolo doar până la începutul lunii noiembrie. Primăria Târgu Jiu încearcă să găsească altă locație pentru că nu își mai permite să plătească aproape 20 de mii de lei, în fiecare lună, chirie către firma care deține spațiile din zona Ciocârlău.

„În acest moment, comercianții sunt în Coleus. Rămân până în data de 1 noiembrie. Există o problemă de natură juridică. Încă nu s-a stabilit un lichidator pentru firma care deține terenul. Nu avem cu cine discuta clar în acest moment. Noi ne-am angajat, prin hotărâre de Consiliu Local, că dacă va fi scos la licitație terenul, noi vom participa și încercăm să-l adjudecăm pentru a găsi soluții. Poate putem păstra o parte din acea zonă pentru aceste activități”, anunţă primarul Marcel Romanescu.

Firma care deține terenurile respective este în faliment și urmează să fie desemnat și un lichidator judiciar. Comercianții pot rămâne în această locație doar dacă își achită singuri chiria, transmite municipalitatea. În prezent, fiecare comerciant plătește, către Primăria Târgu Jiu, o chirie de trei lei în fiecare zi.

La rândul ei, municipalitatea plătește lunar, pentru acest teren, peste 18 mii de lei. „În condițiile în care comercianții care sunt acolo și-ar putea achita costurile cu chiria pentru acel spațiu, nu avem nimic împotrivă. E clar că noi, în acest moment, nu ne mai permitem să plătim. Dacă vom găsi înțelegere din partea viitorului lichidator, putem să intrăm într-o discuție”, a mai declarat Romanescu.

Vizualizări: 1,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: