Două directoare de şcoli, tăiate de la gradaţiile de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a terminat evaluarea directorilor de şcoli, aceştia fiind invitaţi încă de la începutul săptămânii să-şi ridice calificativele. Doi directori n-au primit în acest an calificativul maxim, lucru ce duce la excluderea lor de la obţinerea anumitor drepturi.

Directorul Şcolii Gimnaziale Albeni, Oana Botanciu, şi directorul Şcolii Gimnaziale Bolboşi, Floarea Neghină, n-au obţinut calificativul maxim din partea conducerii Inspectoratului Şcolar. În urma evaluărilor, cele două cadre didactice au fost notate cu „bine”. „Este o fişă de evaluare, la Bolboşi este clar şi doamna director şi-a dat acelaşi calificativ, iar la doamna Oana Botanciu s-a ţinut cont şi de sesizările foarte numeroase şi de concluziile inspecţiilor pe care le-am făcut noi acolo şi care au scos în evidenţă nişte nereguli”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Sesizări la Ministerul Educaţiei

Dacă Floarea Neghină nu mai este directorul unităţii de învăţământ de ceva vreme, la Albeni, Oana Botanciu a câştigat concursul în defavoarea fostului director Vasile Popescu Sorin. Acesta din urmă a şi fost cel care i-a făcut nenumărate sesizări directoarei Botanciu atât la ISJ, cât şi la Ministerul Educaţiei privind modul în care manageriază şcoala de la Albeni.

RESTRICŢII

Cert este că odată primit acest calificativ, cele două profesoare nu mai pot participa la concursuri pentru funcţii de conducere şi nici la obţinerea gradaţiei de merit. „În general aceste calificative limitează anumite drepturi ale profesorilor, nu te poţi înscrie pentru o gradaţie de merit, sunt nişte restricţii, nu mai poţi candida la concurs pentru funcţii de îndrumare şi control sau conducere”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 4,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: