Se întrevede reluarea fotbalului de juniori şi de judeţ

FRF pregăteşte terenul pentru reluarea tuturor competițiilor fotbalistice din România. Federaţia vorbeşte, abia la un an de la întreruperea campionatelor, despre o posibilă reluare a competiţiilor de judeţ şi de juniori.

În aproximativ o lună se va împlini un an de când aproape tot fotbalul de nivel judeţean, numit şi fotbalul mic, dar şi cel de juniori, au fost puse pe pauză din cauza pandemiei. Dacă la nivel de juniori cluburile s-au mai chinuit şi au adus copiii la antrenamente, la nivel de judeţ nimeni nu a mai pus piciorul pe minge, ştiut fiind că nici în perioada de competiţii echipele nu prea au timp de antrenamente.

FRF este conștientă că nu se mai poate sta atât de mult fără competiții pentru că riscă închiderea unor cluburi, pierderea multor echipe, iar acest lucru deja se face simţit.

Federaţia consideră că o mare șansă pentru ca și cluburile mai mici să-și permită testarea jucătorilor sunt testele antigenice, care sunt considerate oficiale doar dacă sunt făcute de cadre medicale. Un astfel de test la un spital costă în jurul a 160 de lei, în timp ce un test Real-Time PCR poate ajunge să coste și peste 400 de lei la clinicile private.

În Târgu Jiu, majoritatea cluburilor de juniori şi-au continuat activitatea de pregătire, cei de la Pandurii şi LPS antrenându-se pe terenul sintetic. Însă faptul că Primăria Târgu Jiu vrea să ceară taxe pentru folosirea la antrenamente a terenului ar putea duce la retragerea de la antrenamente şi, implicit din competiţii a copiilor şi  juniorilor. Un efort minim al autorităţilor locale, măcar pentru a susţine grupele de juniori, prin scutirea de această taxă ar fi benefic, mai ales că desfiinţarea acestora nu ar aduce o imagine bună a oraşului în ochii celor de la FRF.

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: