CSM Târgu Jiu s-ar putea numi CS "Constantina Diţă"

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a şocat din nou  lumea sportului. Acesta a solicitat eliminarea cuvântului Municipal din denumirile cluburilor municipale din oraşele ţării și înlocuirea lui cu o ”personalitate marcantă” din zona respectivă.

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, a promis reforme dure în sportul românesc după numirea sa. Ultima propunere a acestuia a şocat majoritatea cluburilor care aparţin primăriilor din ţară. ”Vă rugăm să luați în calcul individualizarea denumirii clubului prin eliminarea sintagmei «Muncipal» din denumire și adăugarea în titulatură a numelui unei personalitățí marcante pe care localitatea sau județul dumneavoastră le-a oferit lumii sportului românesc”, se arată în documentul emis de MTS.

La Târgu Jiu Clubul Sportiv Municipal, CSM Târgu Jiu, ar putea să se numească eventual "Constantina Diţă", marea campioană olimpică de maraton fiind de de parte cea mai importantă personalitate din lumea sportului din Târgu Jiu.

Ministrul Novak, care a fost propus de UDMR coaliției de guvernare, a solicitat, printr-o scrisoare oficială adresată cluburilor sportive din țară, să treacă la fapte și să trimită eventualele propuneri pe un mail al instituției. Astfel, aceste grupări nu vor putea să se mai numească CSM sau SCM, ci doar CS şi un nume de marcă al sportului din oraşul respectiv.

Majoritatea conducătorilor de cluburi s-au amuzat, ştiind că nu pot schimba titulatura clubului în timpul desfășurării competiției, toate întrecerile fiind acum în desfășurare. Cum era firesc au apărut şi întrebări la care ministerul trebuie să răspundă, în eventualitatea că se va merge pe această idee: Dacă sunt mai mulți campioni olimpici sau mondiali în acel județ, cum vor fi aleși cei care dau numele lor clubului? Se face o comisie specială în acest sens pentru a stabili numele clubului? Care sunt regulile ce se aplică dacă persoana respectivă nu va fi de acord? Dacă este vorba de o persoană de o altă culoare politică ce nu vrea să-şi pună numele pe clubul respectiv cum se va proceda?

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: