Se primesc dosarele pentru subvenţia la căldură. Vezi actele necesare!

Primăria Târgu Jiu primeşte dosarele pentru acordarea subvenţiei la căldură începând de ieri. Distribuirea şi colectarea formularelor pentru cei care îşi încălzesc locuinţa folosind gaze naturale se face la cluburile vârstei a treia, iar pentru cei care folosesc lemne pe perioada sezonului rece se efectuează la Sala Polivalentă, de luni până vineri între orele 9.00-18.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00-14.00.

Ajutorul pentru încălzire se va acorda pe baza cererii întocmite de titular care, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 70/2011, poate fi, după caz: proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauză de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori  reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani.

Cererea va fi însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia:acte de identitate; certificate de naştere pentru copiii în vârstă de până la 14 ani; adeverinţă de venit eliberată de către Administraţia Finanţelor Publice (în situaţia persoanelor care realizează  venituri  impozabile); acte privind veniturile realizate (adeverinţă cu salariul net, cupon pensie, cupon indemnizaţie şomaj, cupon indemnizaţie creştere copil, cupon alocaţie stat, cupon indemnizaţie de handicap sau alte acte doveditoare ale veniturilor); certificat agricol privind componenţa familiei şi veniturile agricole realizate (Camera 4 Primărie) – pentru familiile care locuiesc la casa; adeverinţă asociaţie proprietari (nume şi prenume persoane luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere) - pentru familiile care locuiesc la bloc; carte de identitate / certificat de înmatriculare autoturism (pentru autoturismele adaptate persoanelor cu handicap); act doveditor al spaţiului locativ (contract vânzare-cumpărare, certificat moştenitor, contract închiriere, contract de comodat, împuternicire legală etc.) şi factură de gaze (în cazul încălzirii locuinţei cu gaze naturale). Ajutoarele de încălzire se acordă până la limita venitului net de 615 lei/membru de familie.  

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: